10 ting jeg lærte ved at være på ferie i Rumænien

nemesis babe in transylvania cluj napoca marie my vacation moves by minimum-1-6

Da jeg fortalte folk at jeg skulle på ferie i Transsylvanien fik jeg en del forvirrede blikke og “Nå, det ville jeg aldrig have fundet på!” – og meget forståeligt, det er utroligt sjældent, man hører om folk, der tager på sommerferie i Rumænien. Så for at give en lille fornemmelse af hvad Rumænien – og især Cluj – er for et sted at rejse til har jeg lavet denne lille liste over ting, jeg har lært ved at være i Rumænien.

 • At være på ferie i Rumænien føles ligesom at være på ferie i hvilket som helst andet sydligt europæisk land.
 • Limonade er nærmest en nationaldrik i Cluj og jeg har lært en skøn opskrift på lækker limonade, som jeg snart deler på bloggen.
 • Arkitekturen i Cluj er helt formidabel, eftersom Transsylvanien har været en del af både det Østrig-Ungarnske rige og det Romerske rige, og har derfor fået indflydelse fra alle mulige retninger.
 • Rumænien modtager en hel masse rest-tøj og genbrugstøj fra norden, hvorfor der er fuld med lækkert kvalitets-genbrugstøj og man kan også tit finde en masse Bestseller- og Zara-tøj til ingen penge.
 • Rumænere er det sødeste folk! Måske har de et dårligt ry i resten af verden, men de lokale i Rumænien er alt andet end tyvagtige, ærgerlige typer. De tilbyder hjælp uafbrudt og jeg fik ikke lov til at bære min egen kuffert en eneste gang.
 • Rumænerne er meget prægede af religiøse værdier, hvorfor accepten af eksempelvis homoseksualitet halter gevaldigt i forhold til i Danmark.

nemesis babe in transylvania cluj napoca ferie marie my vacation moves by minimum-1-7

 • Genbrugsshopping(og al anden shopping) i Rumænien er billigere end jeg nogensinde har oplevet det. Mit dyreste køb var et gult skotskternet jakke-kjolesæt til 40 lei, som er cirka 60kr. Derudover løb det dyreste restaurantbesøg for 3 personer med et par cocktails op i 300kr i alt – ikke dårligt!
 • Det føles rigtig trygt at rejse rundt i Rumænien som kvinde. På grund af de religiøse værdier er opfattelsen af kønsrollerne i landet lidt gammeldags, hvorfor kvinder passes på, hele tiden tilbydes hjælp, ikke skal bære deres ting selv og skal kysses på kinderne når man hilser.
 • Cluj er en studieby i rivende udvikling, hvorfor der er propfyldt med kulturelle begivenheder, unge mennesker, musikfestivaller og nye, spændende tiltag.
 • Rumænien er ret kendt for sine sigøjnere, men faktum er at sigøjnerne er et andet folk end resten af rumænerne, hvis man kan sige det sådan. De tager del i samfundet, men har deres egne traditioner, skikke, sprog, småsamfund, konger og dronninger og har flotte sigøjnerpaladser ude i de små landsbyer.

Der kommer snart en lille fotodagbog fra min rejse plus en city-guide til Cluj!

 

 

Photo by me & Mihail Onaca / Edit by me


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

0 svar til “10 ting jeg lærte ved at være på ferie i Rumænien”

 1. Ann Avatar

  Jeg har nydt at følge med i dine rejsebeskrivelser fra din tur! Jeg kunne sagtens finde på at besøge Cluj nu. Fedt med lidt fokus på en anderedes destination!
  Jeg har lige været et smut i Stockholm, hvor jeg og en veninde boede på en hotelbåd. Det er altså også en lægger by at shoppe genbrug i! Jeg fik de fineste køb med hjem!

  1. Ann Avatar

   Lækker* (tak, autokorrektur)

  2. Marie My Avatar

   Nemlig, det er altid spændende at høre om stedet man ikke selv havde fundet på at besøge – og Cluj er mere end værd at besøge 🙂 Det lyder også læks med Stockholm(hotelbåd, wuhu!) 🙂

 2. Johanne Avatar

  Skønne betragtninger.
  Det var meget lig mine erfaringer med Cluj – som jeg savner meget, og var glad da jeg fik mulighed for at genbesøge sidste sommer.
  En skøn by, som på mange måder er utrolig vestlig (nu rejste vi også rundt, og Cluj er en perle i det henseende)
  Og meget vigtig pointe at romaer og rumænere ikke er det samme folk – det burde folk i Danmark også vide. Lyder til at du havde en dejlig tur.

  1. Marie My Avatar

   Tak skal du have! Ja, Cluj er virkelig et kæmpe hit! 🙂

 3. Nanna Avatar

  Det lyder helt fantastisk – og jeg glæder mig til limonadeopskriften! Bliver helt lækkersulten af alle billederne på Snapchat og Instagram!♥

  1. Marie My Avatar

   Det var så skønt! OG ja, glæd du dig til den, har lavet limonade til alle minevenner lige siden jeg kom hjem, og de elsker det! 🙂

 4. Emilie Avatar
  Emilie

  Helt vildt lækre indlæg om din tur, hvor ser det hele bare ualmindelig skønt ud! Er allerede begyndt at lege lidt med tanken om en lille tur derned, for det ser næsten alt for godt ud til at gå glip af 🙂

 5. Kirstine Avatar

  Ej, det lyder simpelthen så spændende! Må nok erkende, at jeg aldrig ville være kommet på idéen selv, men det er simpelthen så dejligt at rejse uden for de over-turistede områder og prøve noget nyt, så måske det skulle prøves af en dag?

  1. Marie My Avatar

   Det er absolut turen værd! 🙂 Prøv endelig Rumænien af!

 6. Lisa Avatar
  Lisa

  Hej 🙂
  Faldt lige over din blog, da vi lige har bestilt ferie til Rumænien her til sommer, og jeg søgte lidt rundt på nettet. Vi vil kombinere ferien med sightseeing og shopping i Bukarest, vandring og naturoplevelser i det Transsylvanske område og så til sidst afslapning og stradoplevelser ude ved Sortehavet.
  Var du også i Bukarest? Og i så fald hvad er dine oplevelser derfra? (Både generelt og også ift. shopping)
  Jeg blev så glad da jeg læste særligt det du skrev om at folk er så søde og hjælpsomme, det betyder bare så meget. Særligt fordi man ikke hører så meget om Rumænien generelt, og fordi diskurserne om dem herhjemme ofte er meget negative. Så nu glæder jeg mig endnu mere. Hvis du har andre tips end dem du har skrevet om her, så hører jeg meget gerne om dem 🙂
  Mange hilsner, Lisa

  1. Lisa Avatar
   Lisa

   Helt i orden – vi må selv på sightseeing i Bukarest
   Det vil jeg helt sikkert lige tjekke ud. Tak for tippet!