3 ways to wear: gul

I dag er dagen, hvor vi tager hul på det første indlæg i min “3 ways to wear”-serie her på bloggen – den første det vil komme til at handle om en farve, som de fleste måske er en smule skræmte af, nemlig gul! Du kan klikke på de små plusser ved siden af det tegnede tøj, når du har musen over collagen, for at finde det på nettet. Lad os komme i gang!

 

GUL + neutrale farver
[show_ms_widget id=”129426″ image_id=”189570″ width=”712″ height=”534″]
mit outfit: TØRKLÆDE & BUKSER: SECOND HAND, SKJORTE & SKO: H&M

Når man går efter en lidt skrap farve såsom gul, er en nem måde at tone den lidt ned på at tilføje neutrale farver som hvid og sort. Med en hvid skjorte til en gul underdel og et par sorte sko, kommer der fokus på den klare farve med uden af den bliver for meget. Jeg har tilsat et rødt tørklæde til outfittet for at få en smule mere farve på for at give outfittet lidt mere spræl – primærfarver fungerer som regel rigtig godt sammen!

 

 

GUL + komplementærfarver
[show_ms_widget id=”129430″ image_id=”189578″ width=”712″ height=”533″]

mit outfit: JAKKE & SKJORTE: SECOND HAND, SHORTS: LEVI’S

En anden nem måde at style en farve som gul på, er at tilføje lidt modspil i form af komplementærfarver såsom blå eller lilla. Hvis man ikke er super frisk på at give den gas med en knaldblå skjorte med en gul jakke eller en lilla sweater til en gul nederdel, for eksempel, kan man finde en mellemting mellem en mere neutral farve som hvid eller sort og komplementær-farven, såsom den hvide skjorte med mere diskrete blå striber på.

 

 

GUL + analoge farver
[show_ms_widget id=”129434″ image_id=”189582″ width=”712″ height=”533″]
mit outfit: SKJORTE: SECOND HAND, SKØRT: ZARA, SKO: H&M

Hvis ikke man er frisk på at give den gas med komplementær-farver hvilket til tider kan være noget af en udfordring for de knap så farve-friske typer, kan man prøve sig af med analoge farver – altså farver, der ligger lige ved siden af gul på farveskalaen. Dette giver er ret friskt udtryk, men uden at være lige så “vildt” som en komplementærfarve. Hvis ikke man er frisk på at give den gas med to store analoge farveflader, kan man f.eks. også bruge en gul nederdel med en hvid t-shirt med orange print.

 

 

Er du blevet frisk på at gå med gul og klar på at style dit eget “ways to wear”-outfit? Smid dit gule outfit op på instagram med hashtagget #nemesisbabewtw og tag @nemesisbabe, så jeg kan se dit outfit!

Hvad synes I om den første omgang “3 Ways to Wear”?

 

KREDITERING:
Alle billeder er taget af Julie Thoft/Thoft Photography og alle illustrationer er lavet af Julie Torpegaard/Julie Torpegaard Illustrationer