4 tips til at holde gang i din blogging

Så er det søndag, og for mig betyder det som regel arbejde med bloggen! En af de ting, mine søndage blandt andet bliver spenderet med er at spytte blogindlæg ud i en lind strøm, så jeg kan få fyldt den kommende uge op med lækre indlæg til jer. Og netop denne søndag kommer jeg også til at yde lidt service til mine med-bloggere, fordi jeg ved, at der er en masse af jer derude..

Glædelig søndag og glædelig blogindlægs-inspiration!

 

fall wardrobe-1

Hold aldrig idé-fri

Man skal selvfølgelig huske at holde fri fra sin blog en gang i mellem, naturligvis, men kreativiteten må man ikke holde fri fra – i følge mig i hvert fald. Får du en idé eller så meget som en snert af en idé til et indlæg, så skriv den ned! Jeg plejer at holde en notesblok på min telefon, hvor jeg skribler alle de idéer ned, jeg får i løbet af dagen, der kan udvikle sig til gode blogindlæg.

Selv, hvis man ser en fed farvekombi, har en interessant samtale eller måske læser et fedt indlæg på en anden blog, er det en god idé at grifle en lille note ned, så når man igen engang kigger på sin notesblok måske endda kan se idéen med nye øjne og bygge videre på den på en endnu bedre måde end man først havde tænkt sig.

Hvis man alligevel har lidt tid fri, kan man finde en lap papir frem og brainstorme – jeg finder mig selv mere kreativ, hvis jeg ikke sidder ved en skærm. For eksempel har jeg det med, når jeg er på arbejde, en gang imellem at stå og brainstorme på en lap papir ved disken, når der ikke er kunder eller andet at lave.

 

fall wardrobe-2Planlæg, planlæg, planlæg!

Sådan en søndag som i dag, er en af de dage, jeg bruger på at planlægge ugen – og til tider måneden – på bloggen. Jeg har en lille “editorial calendar”, som man så smart kalder det i blogverdenen, hvori jeg planlægger hvordan skemaet for bloggen skal se ud det næste stykke tid. Pt. har jeg allerede planlagt halvdelen af de indlæg indlæg der skal udkomme fra nu og indtil engang i december.

Laver du outfit-indlæg på bloggen? Så lav f.eks. et bestemt interval hvormed dine outfit-indlæg skal udkomme, og så har du et nogenlunde skelet for din måneds blogskema. Herefter er det bare at udfylde hullerne – er der en tilbagevendende serie på bloggen eller andre faste gengangere, er de lige til at plotte ind og herfra kan du spytte dine brainstormede indlæg ind i skemaet og svup!

Nu er der allerede godt gang i din “editorial calendar”, hvilket gør, at man kan skrive en masse indlæg og planlægge hvilke billeder, der skal bruges, hvornår de skal skydes. Og skal man på ferie eller lave andet, hvor man ikke føler for at spendere timer ved computeren, kan man forhåndsskrive og planlægge udgivelsen for indlæggene, så bloggen kører sig selv, når man gerne vil have fri.

 

 

fall wardrobe-3Tro på dine idéer og sigt højt

Noget, der til tider kan sætte en stopper for blogging-lysten(og en masse andre glæder) er det faktum, at man ved der skal arbejdes hårdt på ting, før de kan ske. Man kommer sjældent sovende til succes, og får man en fed og næsten urealistisk idé til et indlæg, er det nemt at give op.

Dog skal man huske på den enorme tilfredsstillelse, der kan komme ud af at udgive et blogindlæg eller generelt bare at færdiggøre et projekt, der har krævet en masse arbejde. Virker indlægget urealistisk, eller skal der lægget 10 timers arbejde i det, skal man ikke give op med det samme.

Overambitiøse indlæg, jeg blandt andet overvejede at droppe, da de poppede op i mine brainstorms, var “Jeg mig og min garderobe”-indlæggene – de ville tage lang tid at fotografere og interviewene ville tage mindst en time at transskribere, plus at jeg oversætter alle mine indlæg til engelsk, hvilket fordoblede arbejdstiden. Derudover involverede det andre mennesker, der også skulle have tid og lyst til at deltage, og listen de folk, jeg ville have med inkluderede både Oh Land, Mø og min svenske veninde Fatima, som jeg skulle finde en måde at interviewe også.
Men med hårdt arbejde, vedholdenhed og god planlægning, fik jeg nummeret på Oh Lands manager og fiskede mig til et interview med efterfølgende invitation til hendes koncert i Aalborg. Da jeg var på blogger-tur til København fik jeg lavet en aftale med Fatima og tog en halv dagstur til Malmø, hvor vi fik skudt billeder og lavet interview. Mø har jeg endnu ikke fået med, men det kommer til at ske på et tidspunkt – jeg har, med bævrende stemme og hjertet handrende i halsen, snakket med hende om idéen, og hun er frisk, så snart hun har tid(hvorfor fik jeg aldrig fat i hende, før hun blev verdensstjerne?).

 

Hold fri

For ikke at gå sur i blogging er det vigtigt at holde fri. Blogging er sjovt og spændende, men lige som alle andre jobs eller fritidsaktiviteter, kan man nemt gå sur i det, hvis ikke man lærer at holde pauser. Og blogger man hver dag, kan det også ende med at være en kæmpe stress-faktor.

Derfor er det, ligesom i alle andre henseender, vigtigt at give sig selv fri. Tage en pause og droppe computeren, instagram og internettet i en dag eller flere og opdage hvordan livet er udenfor cyberspace.

Er man plitopfyldende og superorganiseret ligesom jeg er, kan man give sig selv fri ved at skrive pausedage ind i sit bloggingskema, således at man ikke får dårligt samvittighed over ikke at lave noget – for det står jo i kalenderen at man skal holde fri!

.. Og så er det jo som regel når man holder fri fra bloggerverdenen at man får nye perspektiver på tingene og nye og endnu federe idéer.

 

 

Hvordan holder I gang i jeres blogs?

Udgivet
Kategoriseret som BLOG