5 film du skal se på grund af tøjet

Synes du, ligesom jeg, også at kostumerne i en film er mindst lige så vigtige som fortællingen? Når jeg ser film, kan jeg slet ikke abstrahere fra tøjet og derfor har jeg samlet en håndfuld af de film, jeg synes opfylder alle mine ønsker til en god film med kostumer der fuldender universet.

Måske er har sommeren gjort sit indtog og måske sidder du lige nu i en park og læser, fordi det ikke kan betale sig at være indenfor.. Men når du kommer hjem fra solbadningen og skal køle af derhjemme, er det disse film, du skal sætte på:

 

 

THE GREAT GATSBY

great gatsbyphoto souce: here

Visuelt er The Great Gatsby formidabel på alle punkter med mættede farver og 20’er-kostumer, der opfylder alle drømme du har omkring hvordan overklassen klædte sig dengang. Der blev lavet individuelle kostumer til over 1200 mennesker, der spillede med i filmen og hvert er unikt og helt i tidens ånd med små detaljer og fantastisk styling.

 

 

 

THE DANISH GIRL

danish girlphoto souce: here

The Danish Girl er så smuk en film, både visuelt og historie-mæssigt. Modemæssigt er 20’er-30’er-stilen gennemført og Gerdas uendeligt mange smukke kimonoer og Lilis løse kostumer med draperede tørklæder gør stilen drømmende og meget bohemian.. Og får dig til at ønske dig et kæmpe lager af kimonoer!

 

 

 

BREAKFAST AT TIFFANY’S

tiffanysphoto souce: here

Findes der en mere klassisk modefilm end Breakfast at Tiffany’s? I don’t think so. Holly Golightlys elegante, feminine og på en og samme tid også afslappede og super casual stil er virkelig inspirerende og mikset mellem det feminine og maskuline gør karakteren lige den tand mere interessant.

 

 

FACTORY GIRL

factoryphoto souce: here

Det er jo som oftest hos den kreative elite at man finder den interessante stil, og i Factory Girl er der ingen undtagelse. Filmen og Andy Warhols muse, Edie Sedgewick, spiller på alle tangenter hvad angår 60’er-stil, korte kjoler og spændende farve- og print-sammensætninger og giver lige lidt mere mod, modemæssigt.

 

 

CLUELESS

cluelessphoto souce: here & here

Der er Mean Girls, og så er der forløberen til den, som var chick flick nummer 1 i halvfemserne, nemlig Clueless, der i meget større grad overgår Mean Girls på modefronten. Hovedpersonen Cher og hendes veninder er ikke blege for at gå all ind på overstyling, mønstermiks og lidt for voldsomme hatte, og kostumerne giver karaktererne og filmen et ekstra kick i forhold til teenage-temaet.

 

Hvilke film elsker I for deres kostumer?