om ensomhed og det med at have optur over at være alene

Sidst jeg lavede et indlæg hvor jeg fortalte om mine fremtidige idéer til bloggen og hvad I synes, virkede det til at der var interesse i et indlæg, der handler om det med at være alene og måske også ensom.

Jeg fik idéen til indlægget fordi jeg selv har kæmpet med ensomhed og til tider stadig gør det, men har fundet en måde at få vendt det på… Eller en måde at få gjort aleneheden nice og ikke-ensom og at have optur over det at tilbringe meget tid alene, hvilket jeg til tider gør.

Måske er det en lidt sjov type indlæg at smække ind her på bloggen, men fordi det fylder så meget i mit eget liv, synes jeg godt det må få plads. Måske er der nogen, der synes det giver mening, nogen af jer, der kan bruge det til noget og måske også nogen, der ikke synes det giver mening – men here goes!

 

OM AT FINDE FOKUS OG VÆLGE SIG SELV

Noget af det, der kan give den dybeste ensomhed i mig, er når jeg spejler mig i andre mennesker, eller sammenligner mig med andre – hvad de laver, hvor mange venner de har og hvor lidt de eksempelvis giver udtryk for deres egen ensomhedsfølelser. Den der sætten folk op på en piedestal, som om de bare har det hele. Den der sammenligning med og fokus på andre, som tit kan sætte én selv i en trælst kontrast, når man svømmer rundt i ensomhedssumpen, er noget af det, der er allerværst – i hvert fald for mig. Så min taktik er som regel faktisk at flytte al fokus på mig selv. Ego-agtigt, muligvis, men det at fjerne fokus fra andre mennesker og ikke sammenligne mig selv med nogen, gør at ensomheden nemmere forsvinder.

Her vejer et godt forhold til at være alene med sig selv også ret meget op, og det at vælge sig selv til som det selskab man gerne vil være i, gør at man kan vende alenehed til noget man nyder og glæder sig til.

 

OM AT GØRE TING SAMMEN MED SIG SELV

Som det stod ovenfor så gør det, at vælge sig selv som selskab, underværker, hvis man er lidt ensom, synes jeg. På det seneste har jeg besluttet mig for at jeg skal tage på udflugt med mig selv mindst en gang månedligt og nyde mit eget selskab og gøre alting i mit eget tempo.

Udflugterne med mig selv har blandt andet stået på flere timer lange besøg på Louisiana med tid til at gennemgå udstillingerne i mit eget tempo og drikke kaffe og spise kage med udsigt over Øresund, kigge længe i museumsbutikken og så tage hjem når jeg fik lyst. At tage podcasts med i ørerne og cykle ud til Amager Fælled og gå rundt indtil jeg ikke orker mere. På det seneste har jeg også haft skønne gå- og løbe-ture til Dyrehaven alene.

Man kan også skrue det ned på et enklere plan og gå på café med sig selv. Jeg nyder tit at tage skolearbejde eller blog-arbejde eller bare en bog med på café(eller i Absalon), og så sætte mig i et vindue, hvor jeg kan drikke min kaffe i ro og mag og glo på mennesker.

Det med at planlægge og gøre ting, som jeg kun gør sammen med mig selv sætter jeg så meget pris på.

 

OM AT GØRE TING FOR SIG SELV

Noget andet, jeg synes kan sige farvel og tak til ensomhed er når jeg gør noget for mig selv. Det synes jeg gør at man hviler mere i sin alenehed, når man gør ting for sig selv – en måde at vise sig selv, hvor optur man er.

En ting, som jeg synes kan virke rigtig godt, er simpelthen at klæde sig på – det er jo også en af mine hobbyer. Men det med at tage noget helt vildt behageligt tøj på eller noget helt vildt flot tøj på(eller begge) kan gøre underværker, synes jeg. For nyligt var der en dag, hvor jeg vågnede op med ensomheds-sumpe-følelsen, men så klædte jeg mig på på en måde som gav mig et enormt selvtillids-boost og gik ned på en café for at læse, mens jeg sad der og synes jeg så hamrendes godt ud. Det var den her velour-buksedragt fra Resumé bare i rosa(på billedet), udover en stram hvid rullekrave og så den her supercool jakke fra Monki(reklamelink). 

En anden ting, jeg er begyndt at gøre, er at løbe. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor jeg gør det, på en anden måde end at jeg ved at jeg får det godt, når jeg har gjort det. Jeg føler mig tilpas i min krop og som om jeg har udrettet noget, som jeg får gavn af. Nu er jeg ikke særlig ambitiøs på området, ej heller specielt dygtig, men bare det at jeg kommer ud, får gjort det, og kommer hjem igen giver mig en enorm selvtilpashed, der som regel varer hele dagen hvis ikke længere.

 

Hvordan håndterer I tider med ensomhed? Har I gode tips eller ting som I kan genkende I jer selv?