Favoritkollektioner fra CPH FW SS16

 

Midt i ferie-indlæg, andre modeuge-indlæg og start på uni, er et ind, jeg yndede at skrive for en uge eller to siden gået tabt – dog ikke så tabt at jeg ikke har mod på at udgive det nu, omend det er liiidt sent. Nemlig mine favoritlooks fra mine favorit-kollektioner under den Københavnske modeuge, som faktisk er noget ved at undersøge, for jer der er interesserede i mode og som ikke sad på stolene på Rådhuset og ved de mange andre showvenues og kiggede med på næste sommers mode. Lad os tage et kig:

 

LALALala Berlins debut til den danske modeuge var yderst vellykket og velproduceret. Med en kunstnerisk catwalk, der komplimenterede de mønstrede og farverige looks peppede Lala Rådhuset op og gav fremvisningen et frisk pust. Mine favoritlooks var naturligvis de mest farverige og mønstrede – gul og prints en masse ser ud til at blive populær og jeg er yderst tilfreds.

 

VIBSHenrik Vibskov showet var både nyt og lige præcis som det plejer. Kunstinstallationen til denne sæsons show var krydret med mønstrede telte og performere indhyllet i mønstrede bodysuits og på catwalken var der de samme silhouetter, som har kendetegnet Vibskovs kollektioner, så længe jeg har set på. Dog var denne sæsons print friske og mange, spændende og showet fik en ekstra omgang nyhedsfaktor i form af Vibskovs samarbejde med H2O, der bragte vidunderlige badedragter på banen, som absolut var mine favoritter.

 

 

ganni Ganni er stadig en af de designere, der endnu ikke har sat mig på gæstelisten, så her må jeg tale udfra de billeder jeg har set på nettet. Og de siger: gul! Kollektionens mest iøjnefaldende farve skulle eftersigende være et udtryk for glæde og farven viser sig på flere superfine måder i de forskellige looks, hvor blandt andet et sort og gult blomsterprint var kollektionens stjerne. Jeg er vild med Gannis miks mellem underspillethed i silhouetterne og voldsomme prints.

 

 

baum Baum und Pferdgarten åbnede deres show i en overophedet Langeliniepavillon med et live ensemble af klassisk klaver og strygere, der slog tonen an for en let og luftig SS16-kollektion og gjorde sommervarmen lidt mere udholdelig. Printsene hang på træerne, både grafiske, blomstrede og skriftprint var på banen, og jeg forelskede mig i det svagt lyserøde, hvide og sort-stribede kjoler, skørter og buksedragter.

 

 

NICHOAf en newcomer på den danske modescene, er Nicholas Nybro en, der ved hvordan man skal give sine showgæster ikke bare et modeshow – men et modeshow, de absolut vil huske. Normalt keder det mig, hvis ikke Rådhus-showvenuen, som Nybro indtog for første gang(uden dragqueens), bliver brugt mere kreativt, men Nybros show vakte den velkendte baggrund og catwalk til live på en måde, jeg ikke har set før. Med udgangspunkt i eventyret om Snedronningen og Morten Korchs film om dansk landidyl åbnedes showet med en lang, stribet bomulds-skjortenatkjole og strå i de lyse fletninger. Senere hen kom Nybros mere farverige og vilde side frem, som skinnende stoffer i turkis, lilla og pink langsomt indtog skjortekjolerne og showet sluttede af med en formidabel finale bestående af kjoler gjort i silke med påsyede halmstrå, stående ovationer og hujende tilråb. Hvis der er nogen, der har givet CPHFW en ekstra showdimension, så er det Nicholas Nybro! Ja, tak!

 

 

 

ALLE BILLEDER ER FUNDET HOS COPENHAGEN FASHION WEEK