Historien bag min tattoo

nemesis babe tattoo-2 nemesis babe tattoo-3 nemesis babe tattoo-1

Så er det tid til et af bloggens vistnok allermest personlige indlæg – lidt skræmmende! Men eftersom jeg spurgte om I ville have historien bag min forholdsvist nye tatovering og I sagde ja, kunne jeg ikke lade være.

 Jeg har altid tænkt mig at jeg skulle have en tatovering. Da jeg var lille, synes jeg det skulle være en delfin på anklen(fedt, hva?) og som teenager var jeg vild med ideen om en pinup-girl på overarmen. Men det var først for to år siden, jeg begyndte at overveje en tatovering seriøst.

Dengang skulle det være en pil, et tegn på konstant bevægelse og jeg hele tiden skulle bevæge mig fremad. Derefter fulgte en periode, hvor jeg ikke var så frisk på hele tiden at skulle presse mig selv til at bevæge mig fremad, hvis jeg havde behov for at stå stille et stykke tid. Og her kom idéen om en trekant, der både kunne være en pil der peger fremad eller tilbage for den sags skyld, men som også er en form, der er meget stabil – og stiller man den på spidsen, ret ustabil. Derfor altså en ret alsidig figur, der kan passe til hvad, man har behov for den skal betyde. Dengang kom jeg aldrig videre med idéen om tatoveringen og tanken om at jeg absolut skulle have en poppede først frem igen i efteråret sidste år.

Efter at have tilbragt den første halvdel af 2015 i et dybt, sort hul af kærestesorger, eftersom jeg blev single i januar og fik en kæmpe personlig krise, hvor jeg mistede mig selv helt, og som fjernede al tro på mig selv og på at jeg nogensinde skulle blive glad igen, vendte det hele pludselig i sommers. Da jeg flyttede til København skete det, jeg havde brugt den første halvdel af 2015 på at forsikre mig selv om var umuligt: jeg var helt igennem glad. Glad for at være mig selv, tilfreds med og glad for at være single, glad for at være netop hvor jeg var og hvem jeg var. Og tanken om, at en så stærk tro på mig selv kunne komme efter så forfærdelig en tid, forstærkede min selvsikkerhed og min tro på at jeg ikke behøver andre for at få mig til at føle mig som en hel person. Jeg kunne pludselig være min egen “bedre halvdel”.

Jeg har tidligere talt med en veninde om, at hvis man skulle få en veninde- eller kæreste-tattoo med nogen, så skulle det være med sig selv. Og i efteråret, hvor jeg var kommet så langt som at blive min egen bedste ven og var gladere end nogensinde, kunne jeg ikke holde mig tilbage mere. Jeg skulle have en veninde-tattoo med mig selv, for næste gang, jeg kommer udi en situation hvor jeg er nær ved at miste mig selv eller hvor jeg føler mig ensom, er min lille trekant på armen en reminder om, at jeg er der for mig selv. Og hvis der kommer en svær situation er det også et lille tegn på, hvor godt noget kan gå efter en forfærdelig periode. Måske lyder det cheesy, men det er utroligt så meget, sådan en lille stregtegning kan betyde.

 

Har I nogle tatoveringer? Og hvad betyder de?

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

0 svar til “Historien bag min tattoo”

 1. Nanna Avatar

  Virkelig glad for, at du gad dele det, selvom det måske har været grænseoverskridende!♥ Et virkeligt fint budskab bag♥♥

  1. Marie My Avatar

   Tak skal du have, Nanna 😀

 2. Agnethe Nielsen Avatar

  Sikke en fin tatovering og en smuk historie og tanke bag. Tak for delingen af det (og af dig) – det er modigt og ret sejt, synes jeg. Jeg har selv fire tatoveringer (indtil videre), og har, ligesom dig, stærke budskaber bag. Mine vigtigste er min sol og min halvmåne. Månen fik jeg, da jeg var ved at komme ud af en depression, og den er samtidig en hyldest til det at være sensitiv, kreativ og somme tider have meget ondt indeni og bruge det til noget smukt. Solen er større end månen og er en reminder om at lyset, livet, kærligheden og glæden trods alt er det vigtigste her i livet, og at der er brug for begge sider (både natten og dagen) for at kunne leve og mærke sig selv. Ret cliche, I know, men ikke desto mindre vigtigt for mig. Tak for din personlige historie og en dejlig blog! 🙂

  1. Marie My Avatar

   Tak for den fine kommentar! 😀 Det lyder som nogle superfine tatoveringer med nogle gode tanker bag – virkelig! 😀

 3. Anne Sofie Høj Avatar
  Anne Sofie Høj

  Hej!
  Sikke dog en fantastisk god grund til at få en tatovering! 🙂 Jeg er sikker på, at du nok skal blive ved med at være lige så glad for den, for den er både fin, minimalistisk og betydningsfuld.
  Og så vil jeg gerne sige tak, det er altid fedt at få lov at høre lidt om mennesket bag den gode smag på bloggen 🙂
  God dag til dig og dine.
  De kærligere hilsner fra Anne Sofie

  1. Marie My Avatar

   Hej Anne Safie – tak for din kommentar 🙂 Og ja, jeg er 100 på at det er en tattoo jeg aldrig vil fortryde, når den har så positiv en betydning(og er så lille og fin) 😀 Det var lidt grænseoverskridende, men jeg kan godt forstå at I læsere også gerne vil lidt tættere på mig som person, nu når man følger bloggen ellers. og i lige måde! <3

 4. Signe Avatar
  Signe

  Hej, jeg har fundet din blog lidt tilfældigt via google – jeg overvejer nemlig en tatovering som din… Af flere årsager betyder tallet 3 og trekantens symbolik meget for mig:)
  Jeg vil bare høre hvilken tatovør, du fik lavet din hos?

  1. Marie My Avatar

   Hyggeligt du er klikket herind! 🙂 Jeg er enormt glad for min tattoo(især nu hvor man kan gå med korte ærmer) og får mange komplimenter for den 🙂 Jeg fik lavet den af Alice hos Hand in Glove tattoo i Paris ved Bastille 🙂

   1. Signe Avatar
    Signe

    Tusind tak for svaret – selvom der nok er lidt langt til Paris for en fin tatovering 🙂
    Jeg tænker at min skal være på håndleddet – og håber jeg bliver ligeså glad for den som dig 🙂
    Og så må jeg beslutte mig for en god tatovør her i KBH – men det burde nok også være muligt 🙂

    1. Marie My Avatar

     Det var så lidt! Og ja, haha, det er måske lige en smule dyrt at tage turen til Paris for sådan en trekant! Men det lyder som en super idé på håndleddet, held og lykke med at finde en god tatovør! 🙂

 5. Julia Avatar
  Julia

  Hej
  jeg sad lige og google Paris og tatoveringer og der kom din blog sjovt nok op. Dejlige historie der er tilknyttet din tattoo. Jeg skal selv til Paris om ikke så længe og skal have lavet en lille tatovering. Kan du anbefale Hand in Glove??