Jeg, mig og min garderobe: Fatima

ENGLISH? click here!FATIMA

For et år siden stod jeg model til Monkis lookbook sammen med en skøn pige ved navn Fatima. Vi blev gode venner og efter at have fulgt hende på instagram et godt stykke tid, kunne jeg ikke lade være emd at invitere hende til at være en del af denne interview-serie. Så i slutningen af august slog jeg et smut omkring Malmö, hvor jeg mødte Fatima til en snak om hendes vilde stil. Læs med her!

 

 

Marie: Fortæl mig lidt om dig selv!

Fatima: Mit navn er Fatima Osman, jeg er 21 år gammel og jeg studerer Development studies på Lund Universitet, hvor jeg lige har færdiggjort min bachelor. Lige nu tager jeg mig et sabbatår, før jeg fortsætter mine studier.

Når jeg ikke studerer er jeg vært på et radio program om hip hop, der hedder Once Upon a Rhyme sammen med to andre. Vi plejede at være en del af en radiostation, men nu laver vi podcasts. Vi er også et DJ-kollektiv der spiller i hele Sverige – mest i Stockholm, men vi er også begyndt at få jobs i Malmö for eksempel. Derudover læser jeg meget og jeg er glad for mode – eller, jeg er ikke interesseret i modeverdenen, men jeg bruger meget tid på mit eget tøj.
fatima osman buffalo shoes

Marie: Hvad betyder tøj for dig generelt?

Fatima: Det er lidt dobbelt for mig, fordi samtidigt med at jeg ved der er overfladisk, bare fysiske indtryk af folk, kan man ikke undgå det faktum at det er det første indtryk du får af folk. Hvordan de ser ud. Det er den første mulighed for at have indflydelse på hvordan du påvirker den måde folk opfatter dig på. So for eksempel kan jeg godt lide at udtrykke mig selv i farver og mønstre fordi jeg synes det siger noget om min personlighed.

Marie: Helt sikkert, det forstår jeg komplet!

Fatima: Det er den her kliché omkring at det er en måde at udtrykke sig på. Men jeg synes den er sand nok.

Marie: Også jeg.
fatima osman interview nemesis babe
Marie: Ok, hvad er dit tidligste minde om tøj? Har du nogle?

Fatima: Ja, haha, det er så tydeligt for mig. Det er ikke ét specifikt minde. Jeg kan huske at da jeg begyndte at gå i skole, brugte min mor og eg en halv time hver aften på at finde ud af hvad jeg skulle have på den næste dag. Hvis ikke jeg vidste hvad jeg skulle have på om morgenen, ville jeg gå i panik. Så det var vigtigt at alt var planlagt. Jeg kan huske at eksperimentere med forskellige ting at have på. At tænke over hvilket humør jeg var i nu og hvilket jeg ville være i imorgen.  Det var mit første møde med det at være kreativ i forhold til hvordan jeg klædte mig.
3

Marie: Super fedt! All right, hvad er så dit bedste minde omkring tøj?

Fatima: Jeg kan ikke rigtig sige at der er ét enkelt. Kender du den der følelse, når man har noget på som man ikke er så glad for? Og man føler nærmest en slags skam.

Marie: Det gør jeg!

Fatima: Det kan jo også være omvendt. Så mine mest positive oplevelser med tøj, er når jeg har noget på, der udtrykker mit humør og hvordan jeg har det i dag. Og når nogen kommer hen til mig og spørger hvor jeg har købt noget. Når andre føler en tiltrækning i forhold til hvad man har på. De øjeblikke gør mig rigtig glad og så tager jeg mig som regel tid til at snakke med den person.

Marie: Ja, normalt er det jo heller ikke kun tøjet det handler om. Det er hele den udstråling man har i sin påklædning.

Fatima: Nemlig. De øjeblikke får mig til at føle at jeg er lykkes i at udtrykke det, jeg ville.
fatima osman adidas blue

Marie: Har du noget tøj du drømmer om for tiden? Eller noget du har fundet på og ville ønske eksisterede?

Fatima: Ja, jeg har en drøm om.. Kender du “101 Dalmatinere?”

Marie: Jeps!

Fatima: Jeg ville elske en efterårsfrakke, der minder om en kappe i et blød materiale med et dalmatiner-print. Og så vil jeg bruge den med rød læbestift.

Marie: Det lyder så sejt! Når du så finder på den her jakke eller når du klæder dig på, har du så noget der inspirerer dig stilmæssigt, eller finder du bare på det hele selv?

Fatima: Normalt, når jeg klæder mig på, tænker jeg altid “Hvad er mit humør i dag?”. Så bestemmer jeg mid for én ting. En ørering, en halskæde, en taske eller et par glimmersokker og derfra opbygger jeg mit outfit. Jeg tænker sjældent “Jeg vil ha meget pink på i dag.” Det kommer mere som en idé jeg har fået fra den ene ting, jeg bygger outfittet på eller fra det humør jeg er i. Måske endda fra en læbestiftfarve.
fatima osman kimono pink green

Marie: Har du et specifikt stilikon, en bestemt tid eller et tv-program der inspirerer dig?

Fatima: Jeps. Jeg er ret inspireret af 90’erne og 70’erne. 70’ernes vidde bukser, kimonoer og mønstre og de chunky 90’er-ting, crop tops og metalliske ting. Jeg har kigget meget på bandet TLC og lignende girl bands, fordi de havde en ret interessant stil i forhold til deres tid.

Marie: Det er også sådan jeg beskriver din stil for mine venner – 70’er-90’er-fremtidsstil, ser jeg det som.

Fatima: Ej hvor sjovt!

Marie: For mig er din stil en fusion af en Spice Girls- og TLC-vibe tilsat de 70’er-agtige, løstsiddende ting. Og så sunes jeg du kombinerer dem på en ret futuristisk og ny måde.
6
Marie: Er dit look vigtigt på dir som DJ? Du har sådan en vild hverdagsstil, så jeg tænkte på om du bare holder ved den når du DJ’er eller bliver det endnu vildere?

Fatima: Jeg klæder mig som jeg normalt ville. Men i hverdagen kan jeg godt finde på at glatte mit hår ud, fordi det så er nemmere at have med at gøre. Men når jeg DJ’er, kan jeg ikke have mit hår fladt, for så vil folk ikke genkende mig. Det er sådan en stor del a hvad folk ser, når de kigger bag DJ-pulten. De forventer hele det image der er omkring min stil og det store hår. Det vil jeg ikke ødelægge. Mit tøj skifter meget, men håret er min signatur.

Marie: Det er sandt! Det var også det, jeg kiggede efter, da vi skulle mødes i dag: “Hvor er det store hår?”.

Fatima: Det er ikke kun dig – det tror jeg alle tænker.
7
Marie: Så er vi ved det sidste spørgsmål! Hvad er din favoritting i din garderobe?

Fatima: Det skifter, men jeg har én favoritting lige nu. Det er en ting fra en vintage-butik som en kvinde ved navn Lisa Larsson har i Stockholm. Butikken har været der siden 70’erne og Lisa er kendt for at have virkelig specielt vintagetøj. Stylister kommer for eksempel der for at hente vintagetøj.

Marie: Det lyder som et skønt sted!

Fatima: derfra fik jeg en kimono. Eller, det er mere en jakke. Jeg viser dig den lige!

Marie: Hold da op! Den er så sej – og med lommer endda!

Fatima: Ja, ikke?

Marie: Og knapperne! En kimono med knapper, det er så fint!

Fatima: Ja, det er mere en slags jakke og så er der et matchende bælte.

Marie: Wow, det er virkelig super!

Fatima: Ja, ikke? Og så er den faktisk fra 30’erne.

Marie: Tøj med historie er så fint.

Fatima: Ja, Lisa sagde at den havde hængt i butikken ret længe. Den var ret dyr, men nu hvor ingen købte den var den næsten til halv pris, da jeg så kom og købte den. Jeg har svært ved ikke at bruge den hver dag. Jeg vil sove i den og have den på hele tiden!

Marie: Det ville være så skønt – og når den er så lang kan man jo bruge den emd hvad som helst og se sej ud hele tiden.

Fatima: Og man kan jo også knappe den op, sætte bæltet i og bruge den som kjole.

Marie: Genialt! OK, det var alt for det her interview, men lad mig lige snuppe et billede af jakken, for den skal bare vises frem sammen med interviewet!
Følg Fatimas fantastiske stil på instagram via @fatimaossman