Min Torshavn City Guide

nemesis babe torshavn city guide

Så har jeg endelig fået en smule tid til at gå igennem mange af mine billeder fra Færøerne – blandt andet fra alle de steder vi gik rundt i Tórshavn. Så nu står den på en lille Torshavn city guide – vi var kun i byen én dag, så nogle af stederne jeg har med her, er steder vi fik anbefalet men aldrig nåede at komme forbi.

 

nemesis babe torshavn city guide

Brell Cafe, 9 Vaglið 
Den bedste kaffe jeg har drukket i år – for real! – drak jeg sidste fredag på Brell Cafe. Det er et rigtig fint og hyggeligt sted midt i Tórshavn, der specialiserer sig i skøn kaffe. Jeg fik en syphon-kaffe som kom i den der super laboratorie-agtige “kande” på billedet herover.

Katrina Christiansen, 6 Bringsnagøta 
Før vi drog mod Færøerne nørdede jeg instagram lidt for gode caféer og så et billede af de der fantastiske vafler på KC, som er en del af Hotel Hafnia. Et super hyggeligt sted, hvor vi drak kakao, spiste de famøse vafler og slappede af om eftermiddagen. De serverer vidst også middag om aftenen, men om eftermiddagen kan man kun få kage.

Panamé cafe, 4 Vaglið 
Når det bliver tidligt mørkt, er det skønt at have et sted, hvor man kan hygge lidt. Det gjorde vi på Panamé, hvor vi drak chai latte og spillede Scrabble med færøske bogstavbrikker. Jeg tror også man kan få noget at spise her, og har caféen også en lille butiksafdeling nede bagved.

Etika, Áarvegur 3
Vi fik Etika anbefalet af en af mine følgere på instagram og gud ske tak og lov for det. Der købte vi sushi en dag og tog med hjem – virkelig lækkert og altsammen med lokalt fanget fisk, hvilket man kunne smage. Mums!

Heima í Havn-restauranterne
Vi fik også anbefalet mange af Heima í Havn-restauranterne, som eftersigende skulle være super god kvali-mad. Dog var det også mad lidt ude af vores budget, så vi kom aldrig hen på nogen af dem.

 

Østrøm, Skálatrøð 18
En butik, der er propfyldt med alle mulige skønne, færøske mærker – strik, møbler, print og plakater og kunsthåndværk. Jeg prøvede en af sweatrene på på billedet herover fra mærket Steinum og forelskede mig lidt, men priserne lå ikke lige til min pengepung.

Steinprent, Skálatrøð 16
Den her biks ligger belejligt lige i forlængelse af Østrøm nede ved havnen. Her kan man købe smukke prints af færøske kunstnere, eller kunstnere, som kommer til Færøerne for at lave prints ved Steinprent. De bliver trykt på litografiværkstedet ovenpå, som man gerne må gå op og kigge rundt i. Super spændende!

Guðrun&Guðrun, Niels Finsensgøta 13
Selvfølgelig kan man ikke lave en city guide til Tórshavn uden at nævne det kendte strikfirma Guðrun & Guðrun. De laver de fineste og mest spændende håndstrikkede styles, der strikkes af færøske kvinder rundt om i landet. Priserne er lidt deroppe af, men kvaliteten er også helt i top!

Føroya Heimavirksfelag,  Niels Finsensgøta 7
Den her butik fandt vi tilfældigt på vores første aften i Tórshavn. Det er en lille biks, fyldt med strik, som færøske kvinder strikker og sender ind til butikken hvor det så bliver solgt. Her er lokal produktion-autenticiteten lige så meget i top som hos Guðrun & Guðrun, dog er priserne mere fremkommelige. Jeg købte den fineste håndstrikkede sweater her til 600kr. 

 

Listasavn Museum, 9 Gundadalsvegur
Listasavn er Færøernes museum for moderne kunst. For at nå derop nede fra byen, kan man gå igennem den skønneste park med brusende vandløb, som fører næsten lige op til museet, hvor man finder spændende værker fra hovedsageligt færøske kunstnere.

Nordlandshuset, Norðari Ringvegur
Vi havde læst om Nordlandshuset, men nåede desværre ikke at komme derop. det er en slags kulturhus med mange forskellige events og aktiviteter. Blandt andet var der bogmesse i Nordlandshuset, mens vi var i Tórshavn.

 

Blábar, Niels Finsensgøta 23
Vi startede hele turen ud med at gå til en lille jazzkoncert med nordisk jazz, som vi havde fundet på Blábars facebookside. Blábar en en super hyggelig, lille jazzbar midt i Tórshavn og de har en udemærket gin&tonic!

Sirkus, 2 Gríms Kambansgøta
Vi fik Sirkus anbefalet over instagram og fik at vide at det var det hippe sted af gå i byen. Vi kom dog aldrig derned(men vi kiggede lidt ind ad vinduerne).

 

Har I flere tips til Tórshavn? Så skyd løs i kommentarerne!