Min Uddannelse: tegning og notat-tips

Siden november har skolen stået på en af de ting på hele uddannelsen jeg er dårligst til har mest plads til at udvikle mig i – nemlig tegning og kognition. Jeg har allerede lært helt enormt meget og min samling af tegnematerialer er ekspanderet enormt. Jeg er ret meget oppe at køre over kurset og kan mærke at min kreativitet bobler enormt meget op for tiden – og nu kan jeg endda også tegne mine idéer!

En af de ting, der har hjulpet mig en hel del med tegnekurset har været et samarbejde, jeg har kørende med Lenovo: Jeg har nemlig fået mulighed for at låne og teste en af deres nye produkter, som har vist sig at være enormt brugbar i skolehenseende. Lenovos nye Yoga Book er en blanding af en computer og en tablet og fylder overraskende lidt i tasken, hvilket er så lækkert når tasken allerede er overfyldt med tegneblokke, akvareller og en stor bunke blyanter.

 

Notater omkring tegneserie-tegning  og taleboblers betydning

Almindeligvis er jeg typen, der kun tager notater i hånden – så rundt omkring i mine tegneblokke er der små notat-sider, som egentlig spilder en del af det dyre tegnepapir. Under tegneforelæsningerne er det nemlig ret vigtigt at både kunne tegne og skrive sine notater.
Efter jeg har fået fingrene i Yoga Book’en har jeg heldigvis fået styr på mine noter, så de ligger ét sted og jeg ikke skal lede efter dem i diverse tegneblokke. Yoga Book’ens tastatur-område kan nemlig laves om til create pad hvor man kan tegne og styre skærmen med en dertilhørende pen. Når jeg er i skole, smækker jeg en lille tegneblok på create pad’en og med real-pennen, der kommer med Yoga Book’en kan man skrive direkte på blokken, mens det bliver optaget i notat-programmet.

Der er to måder man kan gøre det på – enten kan man åbne notat-programmet, smække tegneblokken på og flippe Yoga Book’en om, så man kun sidder med papiret imens notaterne bliver kopieret ind i Yoga Book’en. Den har jeg ikke benyttet mig så meget af – jeg er nemlig fan af en anden måde at gøre det på: når man sidder med skærmen tændt og Yoga Book’en foldet op som en lille computer, kan man nemlig rulle op og ned på siden  notat-programmet. Det gør at jeg kan spare en hulens masse papir, ved at skrive alle mine notater oveni hinanden på det samme stykke papir, samtidigt med at de bliver skrevet ind digitalt.

Vi har haft et par croquis-timer i skolen og jeg er også begyndt at gå til croquis-tegning en gang i mellem i København – her er en af mine favoritter derfra!

Croquis-tegning kombineret med akvarel

Perspektiv-tegning fra observation med 3 punkts-perspektiv og mine perspektiv-notater

lidt mere croquisNoter om designprincipper og begyndelsen til en grafisk tegning

Hvad synes I om mine tegninger og Yoga Book’en? Jeg er selv ret begejstret for det hele!

Yoga Book’en kan købes her for 3995 for Windows-versionen og 4995 for Android-versionen