new in: lidt mere sløret

Photobucket
Photobucket
IMG_2298

I fødselsdagsgave af mine forældre fik jeg et gavekort til et obejktiv med lavt blændetal – eller det, der er bedre til at gøre baggrunden sløret. Kamerabutikken har længe været i underskud af det, men for nylig ringede de og sagde, at nu var det endelig kommet hjem! Jeg har prøvet lidt at illustrere hvor meget bedre det er til at sløre baggrunden, end mit andet objektiv på de nederste billeder: det første billede er taget med mit EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 som er det objektiv jeg fik sammen med mit kamera (et Canon EOS 1100D) og det andet billede er så taget med det nye objektiv, EF 50mm 1:1.8 – er det ikke tydeligt hvor stor forskel der er? Jeg kan i hvert fald sige, at jeg er vild med det og jeg har gået og taget uendeligt mange billeder af ret random ting i hele huset fordi jeg er så vild med effekten det nye objektiv giver. Juhu for det – synes I ikke det er lækkert?

As a birthday present from my parents I got a giftcard for a lens with high aperture – the one that is better at making the backgrounds blurry. The camera shop had for a long time been missing this lens, but recently, they called me and told me that they had gotten it! I’ve tried to illustrate how much more it blurs the background than my other lens does, on the bottom pictures: the first photo is taken with the lens I got with my camera (a Canon EOS 1100D) which is called EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6. The second photo it taken with my new lens, the EF 50mm 1:1.8 – isn’t it obvious how much difference there is? I can say that I’m quite happy about it and I’ve been running around the house photographing everything since I got the lens, because I really love the effect that it gives. Yay for that! Don’t you think it’s great?