Nye talenter på catwalken – VIA Design afgangsshow

I fredags var jeg draget mod Aarhus for at feste hele weekenden, men også for at se VIA Designs – tidligere kendt som TEKO – show for afgangselever på Fashion Design-linjen. Jeg har jo allerede lavet lidt samarbejde med mærker Agurk, hvis to designere nemlig netop er færdige på Fashion Design. Jeg havde ikke mulighed for at se VIA Design-showet under modeugen, så deres ekstrashow på Aarhus Rådhus i fredags var perfekt for mig! Jeg var smuttet derned lidt tidligt for at skyde backstage-billeder og sludre med Agurk-pigerne, og hold da op, hvor blev jeg imponeret, da jeg kom backstage!

Der er simpelthen noget med helt nyudklækkede designere og shows fra designskoler, der er lidt mere interessant og vidunderligt end etablerede designeres shows – de nye designere tør bare mere. De skal vise alt hvad de kan, kreativt, og alle de vilde idéer de kan skyde afsted, før det pludselig skal handle om salgbarhed og “wearability” og hvor det forretningsmæssigt ville være mere fordelagtigt at designe en hvid t-shirt eller et par simple herrebukser. Når kreativiteten får frit løb og der laves kollektioner som ikke altid er produceret med henblik på at man faktisk skal kunne bruge tøjet, så skinner kunsten i moden igennem og hold da fast, hvor jeg var inspireret!

Lad os tage et kig på hvad jeg fik set i den lyse rådhushal i fredags – jeg har delt de forfærdeligt mange billeder af mine yndlingsdesigns op efter hvilke designere, der har designet det tøj, I ser på billederne.

STINE SANDERMANN OLSEN
teko show-2 teko show-5  teko show-11teko show-9 (bageste look er designet af Mette Assarsson)teko show-17

RASMUS SEIDLITZ ANDERSEN
teko show-13 teko show-7

METTE ASSARSSON
teko show-3 teko show-4 teko show-6 teko show-8 teko show-16 teko show-19 teko show-20

DIANA DOVGIALO
teko show-10  teko show-15 (i forgrunden: designs af Rasmus Seidlitz Andersen)teko show-21 teko show-22 teko show-23 teko show-24

ANNE KIRSTINE HVIDT RASMUSSEN
teko show-27 teko show-26

AGNE MALISAUSKATIE
teko show-28 teko show-29 teko show-30

AGURK(af Vibbe Nygaard og Camilla Kuus)
teko show-31 teko show-32 teko show-33 teko show-34

 

Hvilke desginere og looks er jeres favoritter? Jeg er selv faldet komplet pladask for den lyserøde ruskind- og pels-parka med de mange lommer fra Agne Malisauskatie, de imponerende, afdæmpede designs fra Mette Assarsson og naturligvis kan jeg ikke skjule min begejstring for Agurks fine univers!