På besøg hos Nicholas Nybro

 

Når man kommer ind i det lille værksted i Ryesgade med dukker i ekstravagante klæder og hatte og en reol proppet til randen med designbøger, stof, fjerduske, udstoppede fugle og kasser med labels som “dimser” og “frynser” kan man ikke andet end at blive komplet opslugt at Nicholas Nybros forunderlige univers, der både overvælder og giver dig lyst til at tage et skridt nærmere og stikke næsen i alt, hvad han laver.

 

Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-11 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-1 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-9 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-3 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-2Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-5

For nyligt inviterede en af Danmarks nye og mere pompøse designere mig nemlig på besøg i hans lille værksted i Ryesgade – som han snart må forlade, da brandet vokser sig større og større – et besøg, jeg har ønsket skulle ske lige siden jeg så hans første kollektion gå ned af catwalken sidste sommer og tog mig komplet med storm.

Nicholas Nybro, som brand, er stadig i sine spæde år og eksperimenterer med alt fra spændende materialer, nye designteknikker, voldsomme former og uortodokse showvenues, som hans AW15-kollektion, der vistes på Jupiter Club i Købmagergade under modeugen i januar. Jeg er blevet draget af hans mod på at smide former, silhouetter og farver på banen, der, efter hans ankomst på den danske modeserie, tydeligvis har manglet i dansk mode. Så i mandags drog jeg på besøg for at snakke inspirationen i hans seneste kollektioner igennem med Nicholas.

Som I kunne læse i mit første indlæg om Nicholas, var hans første show-kollektion inspireret af Hjerter Dame fra Alice i Eventyrland – en inspiration, bunder i den samme eventyrlige legesyghed som kollektionen derefter også kom under kærlig behandling af. AW15-kollektionen er nemlig inspireret af børns klæd-ud-lege i mormors tøj, hvilket afspejler sig i store silhuetter, velour-agtige materialer, der næsten lige så godt kunne have siddet på mormors sofapuder, og de ting, der er at finde i mormors gemmer printet på kjoler.

Udover at få historierne bag hans tøj, at få lov til at røre, fotografere og tale om Nicholas’ fine sager, har jeg faktisk også fået æren af at måtte hoppe i en af hans kjoler fra sommerkollektionen til Elle Style Awards på mandag – hvis I kigger godt på den lookbook, der ligger på bordet på billedet lige over denne tekst, kan I skimte en smule af hvad jeg skal iføre mig.

 

Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-8 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-4 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-6 Visiting with Nicholas Nybro on NEMESIS BABE blog by Marie My-7

Se Nicholas’ SS15 kollektion her

Se Nicholas’ AW15 kollektion her