retro inspiration: Harper’s Bazaar, september ’96

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketLige for tiden er mine muligheder for at tage outfit-billeder ret små, så jeg kan ikke love for hvornår I får et outfit-indlæg igen.. Til gengæld er jeg faktisk sindssygt inspireret for tiden, inspireret til at lave outfits, collager og ja, hvad som helst. En af mine inspirationskildet pt. er dette Harper’s Bazaar fra 1996, som jeg fandt i Jolly KK på et smut ned til Aarhus her i weekenden. Jeg vidste nemlig at de har gamle modeblade og eftersom jeg går lidt og føler for at lave collager for tiden, men ikke kan nænne at klippe i mine egne blade, blev jeg nødt til at anskaffe mig nogen, jeg var knap så knyttet til. Det endte med to Costume-blade fra sommeren ’08 og så dette. Dog er jeg kommet i tvivl om jeg tør klippe i kære Harper’s Bazaar, eftersom jeg, efter en halvanden times togtur i selskab med det, er blevet helt tosset med det. Jeg fik læst diverse artikler omkring couture-, hår-, model- og mad-trends, set en masse fine modeserier og gamle reklamefotos og jeg synes næsten det er synd at klippe det hele i stykker. Noget jeg især bed mærke I var couture-trenden med slanke frakker, deres funktion som både kjole og jakke og hvorledes hr. Lagerfeld synes man burde klæde sig under dem, for at holde den slanke, glatte silhouet(= med en heldragt og et par stilletter, til trods for at det ville ligne gamacher, som han selv bandede langt væk nogle år før). Måske skulle jeg forsøge mig med det look, eftersom jeg jo har remedierne til det? Derudover elskede jeg billederne af det creppede hår fra diverse modeshows og en hel artikel om at selvom creppet hår var totalt passé, var det altså på vej tilbage. Især Calvin Kleins “creppet på toppen og glat i siderne” som så var trukket tilbage i en lav hestehale, var virkelig super. Næste køb: et creppejern, for sure! Åh, det var en masse snak om gamle ting, men det er nok ikke det sidste I får at se til gamle modeblade, eftersom jeg i går bruge halvanden time på at lede efter og gemme billeder fra editorials fra halvfemserne, som jeg fandt på the fashion spot, efter et tip hos Ivania. Hvad synes I om de gamle trends?

At the moment my opportunities to take outfit photos are quite slim, so I can’t promise you when I’m going to do one again.. On the other hand though, I’m insanely inspired at the moment, inspired to do outfits, collages and well, anything. One of my sources of inspiration atm. is this Harper’s Bazaar from 1996, which I found in Jolly KK on a quick trip to Aarhus this weekend. I knew that the shop carries old fashion magazines and since I’m in the mood for doing collages, but I can’t bring myself to cut up my own magazines, so I had to get some that I wasn’t so attached to. It ended with me buying to Danish Costume mags from ’08 and then this. I’ve started doubting my courage to cut this dear Harper’s Bazaar up, since I, after it being my company for a one and a half hour train ride, became in love with it. I read various articles about courture-, hair-, model- and food-trends, saw a lot of great editorials and old advertorials and it would be such a shame to cut everything apart. Something I liked was the couture trend article about the long, slim coats, their ability to act as both a dress and a jacket and how Mr. Lagerfeld though you should dress underneath to keep the slim, smooth silhouette(= a leotard and a pair of heels, despite the fact that it might look like leggings, which he himself banned just years before). Maybe I should try that trend out, I mean, I do have the remedies to do it? I also loved the phtos of the crimped hair from a lot of fashion shows and an article dictating that, even though crimped hair was passé, it was back in style. Especially the look from Calvin Klein including crimped har in the top and smooth in the sides, then pulled back into a low ponytail, really intrigued me. New buy: a crimping iron, for sure! Oh, what a lot of talk about old stuff, but it might not be the last you’ll here about old fashion mags, since I spent an hour and a half yesterday, surfing the fashion spot for editorials from the 90’s, after having been tippes about it at Ivania’s. How do you like the old trends?