Jeg, mig og min garderobe: Mathilde Pedersen

titel

I denne omgang “Jeg, mig og min garderobe” skal vi faktisk besøge en af bloggens ældste følgere, nemlig Mathilde Pedersen, som jeg spottede, fordi hun følger min instagram og så har hun en enormt cool stil og en super holdning til farver og tøj – et stilikon af dimensioner! Vi havde kommunikeret en smule over Instagram i løbet af det seneste år, og i sidste måned fik jeg endelig taget mig sammen til at bede om et interview og et shoot med Mathilde i hendes skønne lejlighed – og nu kan I også få et indblik i hendes fantastiske, farverige modeunivers!

 

me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-2-2

Hvem er du?
Mathilde, 28 år, Area Visuel for Monki i Danmark, Norge og Frankrig – det betyder at det er mig, der sørger for alt det visuelle i Monki-butikkerne og sørger for at de visuelle – det man også kan kalde dekoratørerne – kan hvad de skal. Jeg er funktionsleder for det visuelle område i de tre lande. Min instagram hedder @myrainbowfeeling. 

Hvad betyder tøj for dig?
Det betyder rigtig meget – jeg ville lyve hvis jeg sagde det ikke betød noget. Tøj er hele mit image, og mit image er skabt af hvordan jeg ser ud. Og mine looks er min hobby: når jeg skal slappe af, går jeg ind til min garderobe og siger til min kæreste at han ikke skal komme derind, og så sidder jeg og prøver at “boble” nye ideer med former, farver og sjove sammensætninger.
Jeg er enormt detalje-orienteret, så mine outfits skal spille 110% – når man gøre noget, så skal man gøre det helt.

Jeg går ikke så meget op i tendenser, men tøj generelt betyder ret meget – og så bliver man jo en gang imellem påvirket af de forskellige strømninger i moden.. Da 70’erne kom frem, var jeg ikke så vild med det, men nu synes jeg for eksempel at flares er ret seje.

 

me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-2 me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-1-2

 

Når du skal møde nye mennesker, tænker du over hvordan du ser ud?
Jeg tænker slet ikke over det. Jeg har lidt to modpoler: jeg er udemærket godt bevidst om at jeg skiller mig ud fra mængden, men samtidigt kan jeg ikke lide hvis folk kigger på mig.  Jeg ved jo godt at jeg selv er ude om at folk kigger – jeg stikker meget ud fra det skandinaviske looks, man ellers ser i København. Men nogle gange tænker jeg: “Jamen, har du aldrig set en pink jakke før eller hvad?”

Jeg tilpasser mig aldrig dem jeg møder, for jeg tror, jeg har set mig lidt blind på hvad der kan virke voldsomt for andre og hvad der er casual for mig. Så jeg går meget op i at jeg bare føler mig tilpas i det jeg har på, og det er rigtig vigtigt.

 

me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-3-2 me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-4

Hvad var din første oplevelse med tøj, som gjorde et indtryk på dig?
Jeg kan huske at min mor gav mig et marmelukker på da jeg var lille. Jeg hadede det, men i dag ville jeg virkelig gerne have det på. Jeg havde også blondesokker og små laksko på og det er jo det jeg går med nu!

Min interesse for tøj kom stille og roligt i løbet af folkeskolen, hvor jeg begyndte at eksperimentere med personlig stil – så mine tidlige oplevelser med tøj var mere med følelsen det gav at have noget virkelig fedt på.

Har du noget tøj, der betyder eller har betydet meget for dig?
Jeg har meget få ting, der har en stor betydning – nu har jeg jo så meget tøj i min garderobe og omkring 70% af det er vintage og de sidste 30% er Monki og lidt dyrere ting. Så jeg har mange specielle ting og så kan jeg aldrig have det samme outfit på to gange, med mindre jeg ændrer noget – f.eks. en anden læbestift eller nogle andre sko – hvilket betyder jeg har meget rotation i det tøj, jeg bruger.
Men jeg har én gul kjole fra Monki, som jeg har brugt rigtig mange gange på mange forskellige måder. Og så har jeg mine Chanel-sko.. Hvor tit finder man lige et par vintage Chanel-ballerinaer i éns størrelse? Det er et par sko jeg virkelig værner om og bruger dem ikke så tit, for hvad nu hvis de gik i stykker.

 

me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-5

Har der været situationer, hvor dit tøj har spillet en stor rolle?
Da jeg var på Louisiana, mens Kusama-udstilligen stadig var der, var der en sjov situation. Og ja, jeg havde nok taget et outfit på, der matchede Kusamas kunst. Jeg elsker hende bare og er totalt inspireret af hende.
Folk troede nærmest jeg var en del af udstillingen, jeg havde min gule, prikkede Monki-kjole på og en prikket skjorte indenunder og min kæreste nåede nærmest at blive helt pinlig, fordi der var så mange, der skulle tage billeder af mig.

Det bliver ret akavet nogen gange, men også lidt sjovt. Jeg ved jo godt at jeg skiller mig ud, men det er ikke altid jeg har lyst til at blive kigget så meget på.

Hvad ville du aldrig have på?
Det er lidt en klassiker, men noget, jeg aldrig ville gå i er en hvid t-shirt, et par jeans og nogle sneaks. Det ville jeg ikke føle mig tilpas i.

 

me myself and my wardrobe mathilde pedersen monki visual nemesis babe marie my-4-2

Hvor shopper du?
Eftersom jeg arbejder for Monki, shopper jeg rigtig meget der. Ellers shopper jeg rigtig meget vintage. Men jeg synes det er svært at finde steder at shoppe – Nørgaard på Strøget synes jeg tit har nogle fede ting og til tider også & Other Stories. Ellers er det bare vintage. Især når jeg er ude at rejse, finder jeg en masse god vintage.
Jeg synes mange af Københavns second hand-shops er blevet meget mainstream – når der hænger et helt stativ med silkeskjorter og et helt stativ med Levi’s shorts så dør den lidt for mig, jeg er meget mere til når det er håndplukket. I København køber jeg næsten alt mit vintage i Eltoft Vintage og derudover synes jeg at Studio Travel til tider har nogle fine ting.

Hvad er din yndlings “type” tøj? 
Jeg går allermest i nederdele og kjoler, faktisk. Hvis jeg skal ud i at gå i bukser, skal det være herrebukser, der er højtaljede og med vidde i benene og så skal de være i fede farver – jeg gider ikke grå og sort. Derudover går jeg meget i oversize tøj. Selvom jeg er en størrelse XS, kan jeg ikke finde på at tage noget stramt på – når det kommer til tøj, skal det gerne handle om tøjet og ikke kroppen.

 

Hvad synes I om Matildes stil og garderobe?