2017 og tvivlen

2017 tvivlenDet var meningen at jeg skulle have udgivet det her indlæg, mens vi stadig var i 2017, men da jeg endte med at prioritere at holde fri i julen, blev det til lidt færre indlæg end planlagt. Men selvom det her udgives i 2018, sidder jeg faktisk og skriver det i det gamle år. Jeg tror det er en god måde at afslutte året på og lægge det bag sig, sådan at få skrevet det ned mens man stadig er 2017. Så her sidder jeg, med halvkold kaffe og et blødkogt æg i yndlings-Absalon og skal til at blive lommefilosofisk.

Jeg har navngivet indlægget her “2017 og tvivlen” fordi jeg har været forvirret og i tvivl om så meget i år. Det er et lidt underligt år at afslutte, også fordi jeg, når jeg laver mine recaps af året(det sidste kommer snart) så har jeg egentlig lavet en masse fede ting, som jeg har været så glad for. Video-projektet, Agurk-lookbook’en, flyttet ind i det bedste kollektiv, Nybro-showet, og så sent som for nogle uger siden havde jeg et superfedt styling-job.

Men stadig sidder jeg tibage med en underlig fornemmelse om at jeg slet ikke lige ved hvad der skal ske og hvad jeg synes om det hele og hvor jeg vil hen og hvordan det skal foregå.

Kender i det, hvor man har de der perioder, hvor man ikke rigtig tror på sig selv? Jeg tror en del af det her år har været ret fyldt med den følelse. Jeg har – som jeg skrev i mit sidste nytårsindlæg – brugt meget tid på skolen, og derfor mindre tid på bloggen. Det fandt jeg mig til rette med for et år siden, men siden da har jeg været lidt for god til at måle mig med andre bloggere, der har meget mere tid til deres blogs, hvilket har gjort at jeg har tvivlet meget på om jeg selv var god nok blogmæssigt. Hvis man måler det i forhold til at jeg har en fuldtidsuddannelse og et liv ved siden af bloggen, har jeg jo egentlig været god nok, men tvivlen har fyldt meget. Det der med at måle sig selv op imod andre, der gør tingene på andre måder er lidt farligt. 

En anden ting, som spiller en del ind i den tvivl har været det, som netop har taget min tid væk fra bloggen – skole. For jo mere tid jeg bruger på andre ting end bloggen og de jobs jeg laver i forbindelse med den, jo mere har jeg lyst til at bruge tid på bloggen. Og her på det seneste har det fyldt mere end normalt, det med at ville andre ting end skolen. Dertil kommer at jeg ikke altid lige synes at jeg lærer nok på min uddannelse, og så kan det nemt føles som spild af tid, nu hvor jeg kunne få mere erfaring, tjene penge og få flere kontakter af at lave blog, i forhold til det jeg lærer i skolen – og desværre er det hverken første, anden eller tredje gang, jeg går rundt med den fornemmelse.

Er uddannelse egentlig det rigtige eller skal jeg måske bare finde min egen vej?

Så 2018 bliver året, hvor jeg skal finde ud af hvad der skal ske. Jeg har måske en nogenlunde umulig-at-få-praktikplads i sigte i efteråret, hvis jeg er heldig, og hvis jeg får den er der ingen tvivl om at jeg skal fortsætte på min uddannelse. Hvis ikke.. Tja.. Så skal jeg til at finde ud af om jeg lærer nok i skolen, til at det er værd at blive der. Der er lidt uhyggeligt at tænke på at jeg måske skal sadle om og droppe ud igen i 2018, hvis det skulle komme så lang, men også en ret spændende følelse. Der skal i hvert fald ske noget og findes ud af hvad der er vigtigst.

For at afslutte på en positiv note, er noget der har fået mig ud af tvivlen på mig selv og det, jeg laver, nogle nye venner jeg har fået i 2017. En af dem er Mathilde, som har sagt sit job op for at afprøve sin drøm, som jeg skal være med til at få til at ske – nemlig hendes lille brand MyRainbowTee, som jeg laver visuelt materiale for. Enormt inspirerende og så er hun, som jeg også har skrevet lidt om tidligere i år, så god til at peppe mig op, når tvivlen sætter ind. Sikket hit, hva! Jeg glæder mig sådan til at lave flere sjove ting i 2018 med det projekt – snart udkommer der nogle af mine favoritbilleder og en video, som vi har lavet sammen, som nok er mine favoritter of all time. Der skal ske noget!

 

Nu har jeg plapret løs længe – jeg gad virkelig godt vide hvad I går med ifht tanker om det gamle og det nye år! Har I også været i tvivl og om hvad?
Har I også været usikre på jeres valg af uddannelse og hvad gjorde I så?  Hvad skal der ske for jer fra nu af?