Bæredygtighedsfestival på NEMESIS, BABE

NEMESIS BABE sustainability festival marie my start-1

Normalt forsøger jeg at holde politik ude af snakken her på bloggen, dog har jeg valgt at skippe den idé i de næste to-tre uger, hvor der er temauger omkring et emne, jeg synes er ret vigtigt at sætte fokus på, nu vi snakker mode. Og også alt andet, i princippet.

Som mange nok ved, er modeindustrien en af de mest forurenende, hvis ikke den mest forurenende industri overhovedet. For eksempel kan vi kigge på tøjproduktionen, hvor de enorme mængder af kemikalier og forurenet vand, der bruges til at forarbejde og farve tekstilerne nævnes, og ofte sendes netop det forurenede vand udi naturen igen. Når tøjet er produceret – tit i Kina eller Indien – skal det transporteres hjem til os, en transport, som udleder en masse CO2 og fourener miljøet yderligere. Når vi har brugt vores tøj og ikke vil have det mere, ryger det ofte i skraldespanden og kontribuerer dermed til en brug-og-smid-væk-kultur, der derefter skaber behov for mere tøj, mere forbrug og dermed mere forurening.
Dog behøver tøjindustrien ikke nødvendigvis at køre videre i samme spor – mulighederne for at gøre tøjindustrien mere bæredygtig er mange og det er netop dét vi skal lade os opsluge af de næste to uger her på NEMESIS, BABE.
Og selvom det er et alvorligt emne vi tager fat i, kan jeg love jer for at de indlæg I vil se over de næste par uger ikke bliver tørre. Jeg spæder op med masser af interessante, sjove og fine indlæg om hvordan vi selv kan skære ned på forbruget og efterspørgslen efter nyproduceret, forurenende tøj uden at skulle smide den gode stil over bords.  Vi snakker shopping, styling-inspiration, en snak med en af “the big dogs” indenfor fast fashion, den længe ventede genbrugsguide og en masse bæredygtige outfits og jeg vil vise jer, at det slet ikke er så besværligt at gøre sit tøjforbrug bæredygtigt, som I måske går og tror.
VELKOMMEN TIL BÆREDYGTIGHEDSFESTIVAL PÅ NEMESIS, BABE!

NEMESIS BABE sustainability festival marie my start-2

Udgivet
Kategoriseret som BLOG