Resort 15: Blomstrende jalousi

resort 15 florals billedkilde: style.com

Er der noget, jeg drømmer om, så er det at blive inviteret til et resort-show. Jo, at blive inviteret til et prêt-a-porter- eller et couture-show ville absolut heller ikke holde mig fra at juble, men resort-showene er altså noget specielt. Den tid på året mellem de stressede fra-by-til-by-show-sæsoner og hvor modens jetset bliver inviteret rundt i hele verden for at se de store modehuses mellem-sæson-kollektioner, man rigtig kan nyde uden at tænke på alle de andre shows, der normalt ligger før og efter til de traditionelle modeuger. I år gik turen blandt andet til Brooklyn med Dior, derefter Dubai med Chanel og senest til Monaco med Louis Vuitton… For mit vedkommende rejste jeg, jaloux, virtuelt med rundt til diverse resort-shows via Instagram, hvor de inviterede logerede på showdestinationen et par dage for rigtig at kunne nyde jetset-livet, og ønskede mig så inderligt at blive smidt på et fly mod de lækre show-destinationer også.

Åh! Men ikke desto mindre kan vi jo alle følge med i det, der bliver vist på catwalken, hvorend i verden det så er og det har jeg naturligvis holdt mig ajour med! Noget jeg lagde mærke til ved de tre store shows var en tendens, jeg tror udspringer en smule fra denne sommers pop art-trend: blomsterprint! Dog ikke bare klassisk blomsterprint, men et print med mere grafiske, kunstneriske og karikerede blomstermønstre, som jeg er helt vild med.

Blandt andet kan mine tanker slet ikke slippe Chanels patchwork-agtige blomsterprint med de skønneste farver, der giver det klassiske print et lidt nyt pust. Især den store frakke i første look er jeg komplet tosset med! Gud, hvor skal den bare hænge i min garderobe snart! Hos Dior blev blomsterprintet en smule mere abstrakt og kunstnerisk i streg med pop art-printene, man så i sommerkollektionerne. De blev både brugt til hele kjoler og florlette skørter, men også som et friskt pust til et mere androgynt look med sorte herre-bukser og toppe, hvor blomsterprintet har sneget sig ind hist og pist – en superfin og sofistikeret måde at bringe lidt sommer ind i et mørkt look! En af mine favoritter er godt nok Louis Vuitton, hvor design-geniet Nicolas Ghesquière(tidligere chefdesigner hos Balenciaga) viste sin anden kollektion hos Vuitton med de læktreste grafiske og nærmest tegneserie-agtige blomsterprints og skarpe snit, der giver mig en smule associationer til en af mine yndlingskollektioner nogensinde, som han lavede for Balenciaga i SS08-sæsonen(se den HER!).. Den mand må klæde mig på til hver en tid!

Selvom jeg ikke før havde troet det, tror jeg faktisk at jeg er blevet en smule hooked på blomsterprint efter at have set disse fantastiske bud på nye blomsterprints.. Så nu venter jeg da bare på at diverse designere sender mig deres skønne blomster-kreationer og e invitation til deres næste resort-show!

 

Hvordan har I det med blomsterprintet?

 

SHOP BLOMSTERPRINT

[show_shopthepost_widget id=”63606″]