break it down, stop.. Hummer time!

 photo embroiderylobsternemesisbabeblogsweateryarnredorange1_zps1ad3edf8.jpg photo embroiderylobsternemesisbabeblogsweateryarnredorange3_zps7a717921.jpg photo embroiderylobsternemesisbabeblogsweateryarnredorange2_zps1165bb82.jpg photo embroiderylobsternemesisbabeblogsweateryarnredorange4_zpsb43091f7.jpgUndskyld mig endelig for den kiksede titel, men jeg havde intet andet valg. Nu til sagens kerne: faktisk ville jeg holde det hemmeligt indtil jeg var færdig, men jeg kan ikke vente længere. Jeg synes selv idéen var så genial, at jeg har været bange for at den ville blive stjålet, men nu tager jeg chancen – for jeg er(selvom jeg ville ønske det) ikke den eneste, der pt. går ind for hummer i modebilledet – se bl.a. her, her og her. Men her er så mit seneste projekt: en broderet hummer på en sweater. Den har sine skønhedsfejl, det må jeg indrømme – jeg er førstegangsbrodøse og førstegangs-broderimønstertegner, så alt er ikke gået komplet efter planen.. Dog vil jeg sige, at det ikke er helt dårligt. Måske matcher mit broderi ikke mine krydstegninger, men heldigvis er min hummer ikke blevet dårligere af den grund. Pt. er jeg ikke nået længere end til næsten at være færdig med omridset af min hummer – når det er ovre, skal den udfyldes med røde og orange farver, et par øjne og vupti – så er der hummer! Originalplanen var at lave hummer på både for- og bagside af sweateren, men jeg har måttet erkende at, efter at have brugt omkring 8-10-timer og 20 meter garn på det, I kan se på billedet herover, må jeg trække ambitionerne lidt ned og nøjes med en enkelt hummer. Jeg har jo valgt at lave en, så vidt muligt, anatomisk korrekt hummer i stedet for en tegneserie-hummer, hvilket gør arbejdet en del sværere! Hvad synes I om projektet?

If I might excuse myself for the cheezy post title(“hummer” means lobster in Danish), I will, but I don’t really think I had a choice. Now, to the piont: actually I was going to keep this a secret until I was done, but I can’t wait anymore. I think the idea was so genious, that I’d been afraid for it to be stolen, but I’ll take the chance – since I am(even though I’d really wish to be) not alone about wanting lobsters to be a part of fashion – take a look here, here and here, for instance. So here’s my latest project: emboidering a lobster onto a sweater. It does have a couple of flaws, I must admit, but I’m a first time embroiderer and a first time embroidery-pattern-maker so everything hasn’t followed my exact plan. My embroidery might not match my cross pattern exactly, but I don’t think that the looks of my lobster has suffered too much. Right now, I’m no further than being almost finished with the outlines – when that’s done, I’ll just have to fill it with red and orange colours, a pair of eyes and swoop – there’s a lobster for ya! My original plan was to do a lobster on both the front and the back, but I had to realise that after having spent about 8-10 hours and 20m of yarn on what you see on the photos above, I’ll have to pull my ambitions a bit back and settle for one lobster. I chose to do an anatomically correct lobster as well as possible, in stead of a cartoon lobster, which makes everything a lot harder! How do you like my project?