Cluj City guide

Så har jeg fået bikset en lille city guide sammen til Cluj-Napoca, til de der kunne tænke sig at rejse til Transsylvanien. Jeg guider her til mine favorit-steder at spise, hænge ud og shoppe.

 

SPISE & DRIKKE

nemesis babe in transylvania cluj napoca marie my vacation city guide -6 cafe
CASA BOEMA – Iuliu Maniu 34 (billede 1)
En hyggelig og virkelig flot restaurant, der om sommeren holder til i deres store baggård, hvor køkkenet er rykket udenfor og den store bar har åbent. God stemning, lækre limonader, cocktails og pizzaer.

YOLKA – Piața Unirii 21 (billede 2)
Yolka er Cluj’s unge og hippe cafe med lækker udsigt over katedralen og den centrale plads i byen. Her finder du unge, smukke mennesker, god stemning og en lækker klassisk lemonade.

ROOTS – Bulevardul Eroilor 4
En fin, lille cafe med superlækker is-kaffe-tonic(ja, det er en ting) og god frokost og morgenmad.

MORITZ EIS – Bulevardul Eroilor 1
Byens bedste is midt ved den centrale plads ved katedralen – prøv isen med hvid chokolade og du vil ikke blive skuffet!

 

I BYEN

nemesis babe in transylvania cluj napoca marie my vacation city guide -1inthecity

BAZINUL OLIMPIC/ NATATIE – Splaiul Independenţei
Byens svømmehal med udendørs og indendørs pools og de smukkeste pastelfarver. Kom om sommeren, svøm et par baner i den udendørs pool og læg dig til tørre på den store græsplæne. En billet med studierabat koster 12 lei, hvilket er cirka 20kr.

PARCUL CENTRAL
Byens centrale park. Her kan du sejle i små både i søen for 10lei og opefter. Det er super populært(og tilladt) at tage en hængekøje med i parken for bogstaveligt talt at hænge ud dagen lang. Om sommeren er der festivaller som Jazz in the Park og Cluj Food Festival her.

 

 

GENBRUGSSHOPPING

nemesis babe in transylvania cluj napoca marie my vacation city guide -6 SHOPPING

MARASTI-OMRÅDET
Området Marasti er spækket med gode og billige genbrugsbutikker. Omkring Marasti Square er der en masse genbrugsbutikker at finde(det er nærmest en heldags opdagelses-tur at tage på shopping her). Kig efter butikkerne Remarcabil, der er almindeligt genbrug, og Tabita, der har rest-tøj fra mærker der er under fx. Bestseller og Inditex, hvorfor der er en del skandinavisk tøj og en masse Zara. Remarcabil på Bulevardul 21 Decembrie har en hel masse virkelig lækre sko.

I CENTRUM
Følger du vejen Calea Mortilor fra centrum og cirka 15-20 minutter ud af byen finder du også en masse små, meget billige genbrugsbutikker på vejen spred lidt rundt omkring. Tag hellere et kig i dem alle, da man nemt kan finde nogle overraskende fede ting i de små bikse.

 

UDFLUGTER

nemesis babe in transylvania cluj napoca marie my vacation city guide -2-3 road trips

LAGUNA ALBASTRA
Omkring en times kørsel fra Cluj finder man Laguna Albastra – den blå lagune – som er en sø i et kalkbrud. Det er en skøn dagstur at pakke en madpakke og køre(man kan kun komme derud med bil) ad de snoede og halv-ødelagte veje ud til søen, hvor man kan bade og gå ture i den smukke natur.

SALINA TURDA
Omtrent en 40 minutters kørsel fra Cluj finder man Salina Turda, en underjordisk saltmine, der er sindssygt smuk. Andreea og jeg startede turen ud med at komme ned i saltminens dyb, prøve pariserhjulet, så man kom tættere på de smukke, høje vægge. Derefter tog vi op til de to saltsøer, hvor vi badede/flød lidt rundt for derefter at afslutte turen med en traditionel rumænsk friturestegt ostetærte på parkeringspladsen.


Udgivet

i

af

Tags: