dress your age

outfit april 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger citrus shirt-2 outfit may 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger -1-3 outfit april 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger citrus shirt-4 outfit may 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger -3 outfit april 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger citrus shirt-1 outfit may 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger -2 outfit april 16 nemesis babe marie my jensen danish blogger citrus shirt-3 LIPS: L’OREAL, WATCH: CLUSE, HAT, BAG, SHIRT & DUNGAREE DRESS: SECOND HAND, SHOES: SELECTED

For nyligt kom jeg frem til at jeg, stil-mæssigt identificerede mig en del med to modpoler. Jeg skulle beskrive mig selv i en tekst og fik skrevet “jeg er en blanding af en 80-årig dame og en 5-årig pige i en 24-årig krop”. Jeg elsker farver og ballade og elsker samtidigt midi-skørter, ting der ser gamle ud og gamle lædertasker. I fredags var fordelingen af den 80-årige og den 5-årige omtrent 10/90 – min skønne læderdametaske kom frem og ellers står den på et af mine friskeste outfits på det seneste. Jeg var personligt helt vild med det, stråkasket, citrusskjorte, smækkjole, uhm!

Men det fik mig til at tænke: normalt opfatter folk mig som yngre end jeg er. Som 19-årig til min første Pariser-modeuge blev jeg skudt til at være “ikke en dag over 16”, og det tog en god håndfuld sæsoner, før de andre fotografer så mit job som streetstyle-fotograf på lige fod med deres, selvom jeg havde kunder som Asos, Elle og NastyGal. Når jeg går i byen er det ikke sjældent, at jeg skal hive ID op ad lommen for at vi alle lige er sikre på at jeg er over 18 eller 21, hvilket naturligvis også skete i fredags. Jeg elsker at klæde mig lidt mere farverigt end mange danskere, men jeg synes at min måde at klæde sig på ofte gør at folk, for det første, skyder mig til at være yngre end jeg er, og for det andet, tager mig lige en tand mindre seriøst end piger i mere neutralt tøj.

Det er i hvert fald min oplevelse, at jeg ofte lige skal virke lidt ekstra ekstra voksen, før jeg bliver taget seriøst – så jeg vil gerne høre hvordan det står til med jer? Hvordan forholder I jer til folk i farverigt tøj versus folk i neutralt tøj – og hvordan føler I at jeres personlige tøjstil har effekt på opfattelsen af jer?

Behøver det at være en konvention at sjov og farver er lig med useriøsitet eller barnlighed? Og hvad synes I om mit outfit?

 

SHOP SMÆKKJOLER

[show_shopthepost_widget id=”1605348″]

 

 

 

Pssst… i dag er jeg til Copenhagen Fashion Summit, verdens største bæredygtighedskonference for mode, se med på min snapchat @mariemyrhoj!