NYFW & LFW: 4 favorit tendenser fra AW16

Denne sæson har jeg besluttet mig at slå modeugerne sammen to og to, i mine trend-analyser, så bloggen ikke flyder fuldstændigt over med nye kollektioner i ugerne her. Den første kombi er New York og London-modeugerne, der var hoppet på den samme vogn, hvad angår et par af mine favorit-tendenser i efterårskollektionerne. 

 

NYLFW post war checkHERRE-TEMA

En af de klare tendenser denne sæson er herremoden, som sniger sig ind damemoden. Den gør det på flere måder, og udover materialer som tweed og tyk uld, ser vi to tendenser indenfor herre-temaet. I efterkrigstiden omkring 30’erne gik kvinder mere og mere i herrernes aflagte tøj, som de syede mere feminint – en ting, der absolut er kommet tilbage med dobbeltradede frakker med revers, kapper og jakkesæt. Derudover har tern også invaderet catwalken god og grundigt – også i forlængelse med efterkrigstids-temaet. Jeg er personligt vild med tykke ternede materialer i kjoler og flagrende frakker, der giver mønstret et mere feminint islæt.

 

 

 

NYLFW sleeeeves ÆRME-DETALJER

Ærmerne får også en hel del at sige i efteråret. En ting, vi alle kan prise os lykkelige over, hvad angår efterårs- og vinter-tøj, er at flere lag stadig hitter og til dette efterår kan vi give vores look et trendy twist med lag-på-lag-ærmer. Længere ærmer under korte ærmer var også noget man blandet andet så hos danske Baum und Pferdgarten under den københavnske modeuge, og tendensen virker til at være en af de helt store, stylingmæssigt. Dog, for stadig at kunne vise hud i de kølige måneder, er skulder-cut-out’et på vej tilbage i flere udgaver, men især ser vi det i højhalsede aftenkjoler med lange ærmer.