Fire års modeuge-eventyr

_AKS9894

Denne sæson er det min syvende gang til Københavns modeuge— syvende! tænk sig lige! Jeg er begyndt at tænke meget over hvad jeg gik og drømte om, dengang jeg startede bloggen og især den gang jeg startede med at tage til modeuger.

 

 

fashion week-1

Min første modeuge i København, sommeren 2012, tog jeg afsted for at fotografere street style til min egen blog og jeg husker tydeligt at det ikke var en helt velkendt ting med street style dengang. Jeg blev i hvert fald kigget mærkværdigt på, da jeg tog til forskellige showvenues uden også at skulle ind og se showene. Jeg drømte om at komme til shows dagen lang og havde skrevet utallige “ansøgninger” om invitationer til diverse designere. Jeg kom blandt andet ind til Moon Spoon Saloon, hvor jeg satte mig på gulvet for enden af catwalken, knipsede løs og beundrede med bankende hjerte mit første modeshow.

 

De kommende sæsoner stod den på flere og flere invitationer, som jeg bare fik og ikke skulle tigge og bede om – dog er det kun et par sæsoner siden jeg stoppede med at “ansøge” om invitationer.. Hvis ikke alle ved hvem du er, er det nemlig ikke så nemt at komme til alle shows.
Som sæsonerne gik skød jeg også mere og mere street style og arbejde på højtryk for at skyde og sende kæmpe portioner hver dag for flere forskellige kunder – lige pludselig arbejdede jeg faktisk til modeugerne. Arbejdede for nogen. Ikke bare for mig selv og af interesse – eller jo, af interesse, men stadig betalt og med kunder. Tænk sig hvis jeg havde vidst det i sommeren 2012.   

KBH - Adam 1

Modeugen i sommeren 2013 var min travleste og mest stressende – jeg arbejdede backstage og med street style for Cover, hvor jeg skød billeder non-stop, ikke havde tid til at spise, kom hjem badet i sved hver aften og redigerede billeder indtil jeg faldt i søvn foran min computer sent hver nat. I samme omgang fik jeg også kontakt til de søde gutter fra Toni&Guy, der – som de sidste sæsoner – også sponsorerede modeugen der. De forsødede min stressede modeuge-tilværelse med en pose med alt hvad der blev brugt til at style deres modeshows.

 

Siden da, har de været så fine til at tage sig af mig under modeugerne – med snacks backstage, gratis styling under modeugen, diverse produkter, fine goodiebags og front row seating. I kan tro jeg var oppe at køre, da det skete første gang og tænk sig, hvis jeg havde vidst det i sommeren 2012.  
fashion week-2

Under modeugerne efter den stressede omgang i sommeren ’13, har jeg haft skruet længere og længere ned for tempoet, hvad angår foto-jobs. Jeg har lavet street style hist og pist for Elle og NastyGal, indtil jeg, gennem bloggen, endte med at have så meget at lave, at jeg ikke havde tid til at skyde billeder.
 

Modeugen i januar i år var min første uden fotojobs. Det var så vildt faktisk at kunne slappe lidt af mellem shows og ikke skulle være på vagt kontant – det er ikke altid det fedeste at være fraværende, når man snakker med kolleger og venner foran shows, fordi man konstant kigger efter street style-obejkter til dén og dén kunde. Næ, nu kunne jeg bare køre mit eget show.

 

Denne modeuge står på 15 shows, 1 brunch og 2 fester – alle som jeg ikke selv har “ansøgt” om at blive inviteret til – fordelt på tre dage. Jeg startede ud onsdag med brunch sammen med Toni&Guy, som jeg er ambassadør for her under modeugen, og derefter et stop forbi Lovechild-showet, som de styler. I dag fikser de mit hår, så jeg lige ser den tand lækrere ud og så giver de mig pladser til alle de shows, de styler. Sikket privilegium – tænk sig hvis jeg havde vidst det i sommeren 2012! 

  

Du kan følge med i mine modeuge-eventyr på instagram @nemesisbabe og på snapchat: mariemyrhoj

  

photocredit: Adam Katz Sinding Le21ème, NEMESIS, BABE 

Indlægget er sponsoreret og udgivet i samarbejde med Toni&Guy HairMeetWardrobe og Copenhagen Fashion Week