Genbrugsguiden til Aalborg, Aarhus og København

genbrugsguide dansk

Endelig. ENDELIG er den her! I har efterspurgt den i årevis og nu kommer genbrugsguiden til tre af Danmarks største byer. Jeg guider jer her til tre butikker i hver by, og vi snakker rigtige genbrugsbutikker – ikke importeret, fancy og lidt for dyrt second hand og vintage, da der højst sandsynligt findes guide til disse andre steder. Næh nej, vi snakker god, gammeldags genbrug med lave priser og overskud, der går til gode sager. Så får man lige en ekstra lille varm følelse i maven, når man er kommet til at bruge sin sidste SU på tøj. Lad os tage et kig:

 

AALBORG

genbrugsguide NEMESIS BABE sustainability festival marie my start-1

MISSION AFRIKA
nørregade 30
Mission Afrika er den mest centrale genbrug i Aalbog, som jeg vil anbefale. Den er til tider lidt af et sats – det er ikke altid man finder noget rigtig godt – men den har bragt mig masser af gode sager gennem tiden, såsom DE HER røde støvler og en Mickey Mouse-t-shirt, som var en vigtig del af min hippie-teenage-garderobe.

 

gugvej 75
For at ramme en af Aalborgs bedste “gennere” skal man lidt udenfor byen. Og ja, det er lidt besværligt at komme derud, men ikke desto mindre er det det værd. BLÅ KORS på Gugvej har en almindelig afdeling og så har de den velassorterede “retro”-afdeling, hvor alt det lækreste tøj hænger. Her har jeg fundet utallige lækre kjoler, vinterfrakker og accessories – og generelt alt i DETTE INDLÆG.

 

ny kærvej 43
Røde Kors-butikken på Ny Kærvej er ligeledes lidt udenfor Aalborg centrum, til gengæld er den enorm! Den er mestendels fokuseret for helt formidable møbler, men har også en mode-afdeling, hvor der også er en hel masse godter at komme efter – skal du både have tøj, møbler og andet habengut er denne Røde Kors absolut et besøg værd.

 

AARHUS

IMG_4493-2

JOLLY KK
vestergade 37
Jolly KK var min bedste ven, da jeg boede i Aarhus. Dette er en af de butikker, Kirkens Korshær sender sit allerbedste tøj til og der er altid ekstra gode ting at komme efter her, når budgettet ikke rækker til de smarte second hand butikker. Blandt andet er hele DET HER outfit købt hos Jolly.

 

FRELSENS HÆR 
Nørregade 46
Den store “genner” på Nørregade er en af de genbrugsbutikker, jeg kender flest, der rammer jackpot i. De har en hulens masse tøj og har, efter sigende, også været så smarte at lave en “retro”-afdeling, hvor priserne måske lige er rykket en tier eller to op. Dog er det måske bare rygter, da jeg ikke har været der i et godt stykke tid.

 

RODEKASSEN 
Frederiks Alle 117
Rodekassen er ikke helt så stor en rodekasse, som den udgiver sig for. Den her genbrug har den fineste sko-afdeling og en hel del herretøj, der fungerer lige så godt til damer. En ganske fin butik, hvis man er frisk på at bevæge sig en tand udenfor Aarhus centrum!

 

KØBENHAVN

NEMESIS BABE sustainability festival marie my genbrug københavn-1

gammel kongevej 82 & nørrebrogade 40
Munufea og Frentiden er to af Røde Kors’ butikker med det lækreste genbrugstøj. Alt genbrugstøj, Røde Kors’ får, bliver sorteret og alt det, der vurderet i bedst kvalitet og mest trendy bliver sendt til butikker som Munufea og Fremtiden. Begge butikker er lækkert indrettet, tøjstativerne er overskuelige og jeg er aldrig kommet ud tomhændet. Priserne er, trods at butikkerne ligger i København og har det lækreste genbrugstøj, faktisk ikke højere end i almindelige “gennere”.

 

LOPPESHOPPEN
Peter Bangs Vej 1, Frederiksberg
Loppeshoppen er en ret så fin, stor og velassorteret genbrugsbutik på Frederiksberg. Priserne er som i enhver anden genbrugsbutik, men chancerne for at finde ekstra gode sager er lige et nøk højere.

 

Smid endelig flere tips til genbrugsbutikker, jeg ikke har nævnt, i København og resten af landet i kommentarfeltet! 
Udgivet
Kategoriseret som BLOG