how to use your inspiration: david bowie

david-bowie-aladdin-sane-kansai-yamamoto-masayoshi-sukita-1973Efter den kære David Bowies død i mandags, skulle jeg i forbindelse med min praktik researche på ham som stilikon(fed praktik, ikke?) og jo mere jeg lærte, jo mere inspireret blev jeg af Bowies stilmæssige udskejelser og evne til at skabe fuldendte looks. Derfor bestemte jeg mig for at rykke lidt rundt i blog-skemaet for at kunne presse et Bowie-post ind i denne uge, således I også kunne opdage hvor spændende han er stilmæssigt.

Lad os tage et kig!

 

FARVEDE JAKKESÆT

8584290693_7193ca216c_h

Hvordan bruger Bowie farvede jakkesæt?: En ret kendetegnende ting for Bowie gennem tiden er det farvede jakkesæt. Han brugte dem med matchende, mønstrede skjorter og en gang imellem med butterflys, sløjfer og tørklæder – selvom jakkesættet er en maskulin ting, brugte Bowie det på en ret feminin og spraglet måde, jeg synes er ret så inspirerende.

Hvordan vil jeg bruge dem?: Jeg vil for det første lede efter et gult jakkesæt – wow, hvor er det cool! Jeg tænker også at jeg vil bruge Bowie-jakkesætinspirationen på en mere Marie-agtig måde og eventuelt droppe jakken, men vedligeholde det herreinspirerede look med en fin skjorte, en sløjfe i halsen og et par bukser med læg og meget vidde i benene.

 

shop looket
JAKKESÆT
[show_shopthepost_widget id=”1332759″]

SKJORTER
[show_shopthepost_widget id=”1332748″]

SLØJFER OG TØRKLÆDER
[show_shopthepost_widget id=”1332752″]
 

BOHO-KJOLER

b9026fc6635a9cf20e04c9acf3510949

Hvordan bruger Bowie boho-kjoler?: I de sene 60’ere kørte Bowie en gennemført hippie-stil med langærmede maxikjoler, ruskindsstøvler og en skulderlang frisure. Et ret klassisk look for perioden, som er ret ligetil at lade sig inspirere af.

Hvordan vil jeg bruge dem?: Skulle jeg klæde mig inspireret af Bowies boho-periode ville jeg ikke nødvendigvis kaste mig udi maxikjoler, da jeg tit kommer til at se en smule kort ud i dem. Dog vil jeg bibeholde hippie-looket med lange ærmer og tilsætte ankelstøvler med en lille blokhæl.

 

shop looket
KJOLER
[show_shopthepost_widget id=”1332723″]
STØVLER
[show_shopthepost_widget id=”1332715″]
 

DRAGTER OG CO-ORDS

david-bowie-ago-exhibition-06

Hvordan bruger Bowie dragter og co-ords?: Nogle af Bowies mest ikoniske looks har været hans heldragter og sæt(også kaldet co-ords) og dem er jeg personligt vild med. Han skaber looks med et overordnet tema eller print og giver den hele armen.

Hvordan vil jeg bruge dem?: Når jeg lader mig inspirere af Bowie her er det ikke nødvendigvis et matchende lamé-sæt, jeg er ude efter. Jeg inspireres mere af hans evne til at skabe komplette looks med få items. Et co-ord-sæt med matchende top og nederdel eller en lækker buksedragt kan sagtens gøre tricket!

 

shop looket

DRAGTER
[show_shopthepost_widget id=”1332736″]

CO-ORDS
[show_shopthepost_widget id=”1332743″]