indretningstips: plante-mani

plant mania marie my nemesis babe interior inspiration-1Mine bolig-indlæg har fået ret så fin respons, så jeg kunne ikke dy mig for at tage jer med ind i en af mine seneste bolig-obsessions: planter! Jeg har det meste af mit liv været enormt meget imod planter på mit værelse, men siden jeg flyttede til København har jeg skiftet mening. Måske er det fordi planter minder mig om mine forældres hjem, men jeg synes virkelig at de giver en mere hyggelig og hjemlig stemning – og jeg har dem over det hele i en hel masse udgaver.

Derfor har jeg fikset indlægget her med et par tips til hvordan man kan inkorporere planter på en fin måde – især hvis man ikke er så god til det med at holde dem grønne.

 

SIMPELT

plant mania marie my nemesis babe interior inspiration-5 plant mania marie my nemesis babe interior inspiration-3 plant mania marie my nemesis babe interior inspiration-4 lille glaskrukke og hængende glaskugle fra Lene Højlund, illustration fra Melanie Pedersen

Den måde jeg startede med at holde grønt var den simpleste og billigste der findes – grene af efeu i marmeladeglas. Udover at man skal sørge for at glasset er fyldt med vand, er der stort set intet arbejde i at holde planter på denne måde. Det ser superfint ud, når de begynder at slå rødder når de gror! Man kan sagtens også bruge skud af andre planter i sit glas med vand – noget, jeg for eksempel har groet i et marmeladeglas er et skud af en fingerphilondendron, som jeg, efter den slog rødder, plantede over i en potte, hvor den kan gro videre.

Mine efeu-grene har jeg allesammen fundet rundt i byen og philondendron-skuddet har jeg fået af en ven, så det er også en ret så billig måde at holde og gro planter.

 

 

EKSTRAVAGANT

plant mania marie my nemesis babe interior inspiration-2 illustration af Melanie Pedersen

Noget, jeg spottede på pinterest og efterfølgende er blevet vild med er konceptet plant party: en samling af forskellige planter i forskellige højer på et plantebord eller en fin trappestige. Da jeg flyttede ind i værelset hvor jeg bor pt. fandt jeg en gammel skuffe og bestemte jeg mig for at bruge den til mit helt eget plant party, hvorefter jeg drog på planteindkøb og fandt derefter nogle potter i genbrugsbutikker.

 

 

Hvad synes I om bolig-indsparket her på bloggen? Og hvordan holder I planter?


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

0 svar til “indretningstips: plante-mani”

  1. Lise-Lotte Avatar
    Lise-Lotte

    Jeg elsker at snage i, hvordan andre bor, så thumbs up til mere bolig herfra!
    Det er først inden for de sidste par år, at jeg er begyndt at holde planter. Først startede jeg med buketter, for det var da lige til at skifte vand + klippe lidt af i bunden for at de kunne holde sig friske. Så et par kaktusser (altid en sikker vinder, hvis man er dårlig til planter). Og nu har jeg en håndfuld grønne planter efterhånden som trives virkelig godt. Jeg føler mig lidt sørgelig, at jeg går så meget op i, at mine planter trives, men det er virkelig også bare fedt, når de vokser sig kæmpestore (og jeg ved, at jeg ikke er den eneste, haha). Mit næste plantekøb bliver et træ eller en anden meget stor plante til stuen.
    Et andet godt råd til nemme planter er at købe fx hyacinter eller påskeliljer i form af løg. De skal bare have lidt vand engang imellem, og så kan de smides ud igen, når de har blomstret. Ret nemt og uforpligtende 😉