Jeg, mig og min garderobe: Andreea Bogdan

unavngivet-1

En af mine venner som I har hørt en del om her på bloggen, er Andreea Bogdan. Vi mødtes under Paris’ modeuge, begyndte at snakke om vintage-tøj og siden har vi aldrig stoppet – måske husker I at jeg var på et 2,5 uge langt besøg hos hende i Cluj(cityguide her) i Rumænien i sommers! Andreeas garderobe er nok den i verden jeg er allermest misundelig på og hendes evne til at finde vintage-skatte er helt formidabel. Så nu har jeg endelig fået sat et lille interview med en masse lækre billeder sammen, så I også kan få en fornemmelse af Andreea og hendes garderobe!

 

 

andreea-bogdan-wardrobe-post-nemesis-babe-marie-my-1

Navn, alder og profession?
Andreea Bogdan, 29, fotograf

 

andreea-bogdan_wardrobe-4

Hvad er dit forhold til tøj? Hvorfor er du vild med det?

Det jeg virkelig elsker ved tøj er processen ved at finde det. At gå rundt i vintage-butikker og genbrugsbutikker eller loppemarkeder er min favorit-aktivitet. Det er nærmest helt terapeutisk for mig. Lidt underligt egentlig. Jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på “hvorfor”, men når jeg er stresset er det første jeg gør at strejfe rundt omkring. Jeg kan strejfe rundt i timevis for at opdage nye steder, og på den måde lader jeg også mine tanker flakke lidt rundt. Jeg finder ikke altid ting, og jeg tror ikke det egentlig handler om at finde noget(don’t get me wrong, jeg elsker når man finder gode ting også), men jeg har aldrig en specifik ting i hovedet jeg bare må finde. Intet pres.

Det er en måde at kigge rundt og løsne op, og så er det selvfølgelig begejstringen – når det kommer til vintage-tøj, så er det at finde et stykke tøj, man elsker en helt unik oplevelse. Man ville aldrig kunne finde den samme ting igen. Men at kigge er det jeg allerbedt kan lide.

 

andreea-bogdan_wardrobe-9-collage

Hvad gør tøj for dig i din hverdag? 

Nogle gange sætter tøj et smil på læben, andre gange gør de at jeg får et kompliment og det kan sætte en samtale i gang med nogen jeg aldrig har mødt før. Tøj kan få mig til at have det godt med mig selv, eller det kan tillade mig at gemme mig væk, og i en vis udstrækning siger det noget om hvem jeg er.

 

andreea-bogdan_wardrobe-8Hvad var din første oplevelse med tøj, som du husker? 

Jeg husker at have haft et støvet pink st af en t-shirt og en nederdel da jeg var 3-4 år gammel. Jeg husker ikke hvor min mor fik det fra, men jeg elskede det så meget! Jeg måtte ikke gå med det når som helst, for det var kun til “specielle lejligheder”, selvom det var en slags sweatshirt-stof. Jeg gik med det i årevis indtil t-shirten var mere en crop top og nederdelen blev for kort. Jeg plejede at danse rundt på min værelse i mit pink outfit. Jeg vil ikke sige at jeg forstod at tøj var vigtigt for mig den gang, men jeg kunne godt lide hvordan tøj kunne blive associeret med et specielt humør.

 

andreea-bogdan-wardrobe-post-nemesis-babe-marie-my-2Hvilke stykke tøj har betydet meget for dig og hvorfor?

Altså, det støvede lyserøde sæt, selvfølgelig! Og med en mere sentimental værdi, så er jeg meget glad for nogle ting som jeg har arvet fra min mor, der også er en vintage-fan.

 

andreea-bogdan_wardrobe-3Hvad er dit yndlings stykke tøj lige nu og hvorfor? 

Hm, den er svær! Jeg tror det mp være det, jeg går mest med! På det seneste har jeg nærmest boet i en støvet lyserød(det er ved at blive et tema hva?) vintage italiensk trench coat. Det minder mig om de jakker fabriks-arbejdende kvinder plejede at gå med i Rumæniens kommunistiske tid. Men jeg er ret sikker på at deres ikke var støvet lyserød.

 

andreea-bogdan_wardrobe-2Hvilket tøj får dig til at føle dig bedst tilpas?

En højtaljet, kort nederdel med en silkeskjorte til – det har været min sommer-uniform. Og jeg tror godt den kan føres ind i efteråret med et par tights og en rullekrave. Men det er kun svaret lige nu, jeg går altid gennem forskellige faser.

 

Hvad synes I om Andreeas garderobe og holdning til tøj?