Jeg, mig og min garderobe: Mette

10699347_10204912128262527_621564342_n

Som andet led i min “Jeg, mig og min garderobe”-serie har jeg hevet fat i en, der altid har været en inspiration for mig – nemlig min storesøster, Mette! Jeg har talt med hende om hendes stil, hvordan hun føler at hun skiller sig ud og hvad tøj egentlig betyder for hende – læs med her:

 

Marie: All right, vi begynder med basis-info, fortæl lidt om dig selv.

Mette: Jeg hedder Mette, jeg er 25 år og jeg studerer på universitetet, hvor jeg tager en kandidat i ledelse af IT indenfor det offentlige. Derudover arbejder jeg inde på glaspusteriet og jeg bor i Aalborg Vestby.

mette jeg mig og min garderobe nemesis babe blog marie jensen-3Marie: Hvad betyder tøj for dig?

Mette: Sikket åbent spørgsmål!

Marie: Ja, vi sporer os lidt mere ind på det senere.

Mette: Nogle dage betyder det en del og andre dage ikke så meget. Det er faktisk et lidt svært spørgsmål! Klichésvaret ville nok være noget med, at det er en bestemt udtryksform. For mig er det mest en måde at have det lidt sjovt på, ved at have forskellige ting på og prøve nye ting. Det er en harmløs måde at prøve at skifte persona for en dag, for det er ikke noget, der sidder fast – man kan tage det af om aftenen og være en ny persona næste dag, så man kan udfordre sig selv lidt der.

Marie: Hvad er dit tidligste minde omkring tøj?

Mette: Det er et godt spørgsmål.

Marie: Jeg tror mit var de der jordbærbukser, kan du huske dem? De korte bukser der gik til midt på læggen med jordbærprint. Har du ikke noget?

Mette: Hm, jeg tror mit var dengang, hvor der kom nye kataloger fra Color Kids, der bare var mega fede og man fik lov til at vælge noget tøj derfra. Ellers skulle det være den badedragt jeg fik fra min mormors søster i USA. Den var sort og havde en masse farverige blomster og frugter på.

mette jeg mig og min garderobe nemesis babe blog marie jensen-4Marie: Den var også flot! Hvad er så dit bedste minde omring tøj?

Mette: Nu skal jeg lige tænke mig om..

Marie: Ja, det er lidt et svært spørgsmål.

Mette: Nu sidder jeg lige og tænker på hvilket tøj, jeg har derhjemme. Hm, det er lidt svært, sådanne minder har jeg mere med smykker.

Marie: Så tag det!

Mette: Så er det den halskæde, jeg arvede fra min mormor. Guldmedaljonen. Den har jeg altid på hvis jeg skal noget vigtigt, som til eksamen, eller hvis jeg skal ud på en lang rejse, så føler jeg lidt hun er med. Det er mere den end et stykke tøj. Jeg skifter ret meget ud i mit tøj, så jeg har ikke rigtig forbundet noget direkte med tøj.

mette jeg mig og min garderobe nemesis babe blog marie jensen-5Marie: All right! Hvor finder du din stilinspiration? Og har du et stilikon?

Mette: Jeg tror ikke jeg har et stilikon. Jeg ved ikke lige hvem det skulle være. Jeg tror ikke jeg har den helt store inspirationskilde, for jeg skifter stiltype ret tit. Som regel er det egentlig noget du har fortalt mig – jeg går ikke så meget op i at sidde og undersøge ting om mode på nettet, så det er egentlig bare hvad jeg selv finder derhjemme og de ting du fortæller, når du kommer hjem fra modeuger.

Marie: Okay! Skiller du dig ud, stilmæssigt, fra de mennesker du omgiver dig med til hverdag?

Mette: Ja, det gør jeg nok. I forhold til at finde et outfit, tager aldrig bare et par bukser og en trøje på – medmindre det er bevidst at jeg gør det. Og det med kun at gå i gråt og sort prøver jeg at undgå, fordi jeg synes det er lidt kedeligt. Jeg tænker altid hele mit outfit igennem – både med sko, smykker og make-up til outfittet. Og så tror jeg bare mit tøj er lidt mere anderledes – for eksempel skjorter vil jeg helst have med print på, ikke bare en hvid eller blå skjorte. Jeg har det også lidt svært med jeans, fordi det er en meget basic ting. Så vil jeg hellere have en stor nederdel på. På den måde skiller jeg mig nok ud.

mette jeg mig og min garderobe nemesis babe blog marie jensen-1Marie: Er det bevidst at du vælger at klæder dig anderledes?

Mette: Ja, det kan godt være. For det meste tror jeg at jeg ser anderledes ud end de fleste andre, fordi jeg har noget anderledes tøj. Men nogle dage bestemmer jeg mig også for at skrue en ekstra tak op, det er jeg bevidst om.

Marie: Okay! Er der et stykke tøj, du drømmer om lige nu?

Mette: Lige nu drømmer jeg om.. Hvad drømmer jeg egentlig om? Det er nok ikke 100% ét bestemt stykke tøj, jeg står ikke lige og mangler noget lige nu som sådan. Men jeg har altid drømt om at eje sådan en stor, flot gallakjole med pailletter udover det hele. Det har jeg altid kunnet tænke mig at eje.

mette jeg mig og min garderobe nemesis babe blog marie jensen-2Marie: Har du en eller flere yndlingsting i din garderobe lige nu?

Mette: Lige nu må det nok være nogle af de kimonoer, jeg købte i Japan. Jeg skal lige finde ud af hvordan jeg skal bruge dem, men jeg er lidt øm over at de er af ren silke, så jeg er lidt bange for at ødelægge dem. Og min store oversize hvide Wood Wood-skjortekjole, som jeg desværre ikke har brugt så meget, fordi jeg er bange for at der skal komme pletter på den. Det er egentlig lidt ærgerligt når nu det er en af mine yndlingsting.