Jeg, mig og min garderobe: Oh Land

10647761_10204699809474690_1362413735_nfoto af mig, illustration af Julie Torpegaard.

Som første del af den nye indlægsserie “Jeg, mig og min garderobe” har jeg været så heldig at kunne interviewe den utroligt inspirerende Nanna Øland fra Oh Land omkring hendes forhold til tøj, da hun spillede i Aalborg sidste weekend.

Jeg mødte Nanna i backstagelokalerne i Musikkens Hus. Hun var iført en grå tenniskjole, lyserøde creepers og lyserøde strømper og håret var helt kort og kulsort. Aftenens koncert-garderobe bestod af et paillet-besat sæt fra Stine Goyas SS15-kollektion og en mønstret kjole fra samme kollektion. Snakken gik nogenlunde således:

 

Marie: Skal vi bare gå i gang?

Oh Land: ja, lad os gøre det.

 

Oh land nemesis babe interview-1-2Marie: Godt, vi starter med et over-all spørgsmål: Hvad betyder mode og tøj for dig?

Oh Land: Siden jeg var lille har jeg virkelig klædt mig meget efter humør.

Marie: Ja?

Oh Land: Selv da jeg gik i børnehave kan jeg huske – eller det er jeg blevet fortalt – at min mor blev taget til side af børnehavepædagogen og børnehavepædagogen sagde til min mor, at de var bange for at jeg ville blive mobbet fordi jeg gik i sådan noget underligt tøj.

Marie: Er det rigtigt?

Oh Land: Ja. Det var fordi min mor ikke klædte mig på – jeg måtte selv klæde mig på. Og hun sagde ikke ”Ej, orange og rød går ikke sammen”, hun lod mig bare vælge, hvad jeg selv ville have på. Så derfor har jeg fået udvist enormt meget tillid fra voksne omkring at jeg selv kunne sætte noget sammen og det har gjort at jeg altid har synes det har været sjovt, fordi det jo næsten var lige som at klæde sig ud hver dag.

 

oh land concert aalborg nemesis babe-1

Marie: Ja, det er fantastisk! Mit næste spørgsmål handler faktisk om dit tidligste minde om tøj – har du et om et specifikt stykke tøj, et sæt du har haft på, eller har det bare været det med at du har måttet gøre hvad du ville?

Oh Land: Jeg tror jeg kunne gøre rimeligt meget hvad jeg ville. Lige umiddelbart, når jeg tænker på det, var det første stykke tøj jeg havde kærlighed til, noget der var meget atypisk for hvad jeg ellers gik i. Det var sådan en sweater – altså, nu er jeg jo barn af firserne ikke?

Marie: Ja?

Oh Land: Det var sådan en sweatshirt med et Minnie Mouse-hoved på. Det var bare det der med – for det første – at det ikke var hjemmesyet. Alt jeg gik i var jo hjemmesyet. Det var det med at det var noget, der var købt, og det var et amerikansk logo og jeg synes bare det var det mest fantastiske i hele verden. Så jeg havde den der Minnie Mouse sweater på næsten hver dag sammen med hjemmesyede gamacher.

 

Oh land nemesis babe interview-2

Marie: Hvor fint! Har du egentlig et bestemt stykke tøj, som du drømmer om i øjeblikket?

Oh Land: Lige for tiden, jo. Jeg har faktisk et stykke tøj, jeg drømmer om. Jeg fandt det på interettet og jeg har ingen idé om hvem, der har lavet det. Det er sådan en fjer-t-shirt i lysegul fjer – sådan noget strudsefjer, så det er helt tyndt – og på midten er der et paillet andehoved i tegneserie-stil.

Marie: Det lyder jo vidunderligt!

Oh Land: Ja, den er så fin og jeg aner ikke hvor den kommer fra. Jeg finder tit sådan nogle ting på japanske sider – jeg er ret vild med japansk stil. Jeg ville dø for at få sådan en t-shirt men jeg aner simpelthen ikke hvor man kan få den.

Marie: Den lyder i hvert fald skøn!

 

OhLandfoto via The Locals

Marie: Jeg ser dig som et stilikon og det er jeg sikker på, at der er mange der er enige med mig i, så jeg synes det ville være spændende at vide hvor du finder inspiration til din egen stil?

Oh Land: Faktisk får jeg mest inspiration fra japansk street style. Japanerne klæder sig jo for sindssygt når de virkelig vil, ikke?

Marie: Bestemt.

Oh Land: Både herre- og kvinde-stil fra japansk street style finder jeg rigtig inspirerende, for de kan virkelig finde ud af at kombinere det der kitschede med det klassiske og nogle gange med noget drenget. For mig er god stil meget kontraster og jeg kan godt lide ting, der er finurlige uden at være overgjorte. Jeg er ikke så meget til det der er Lady Gaga-vildt, jeg er mere til de små, skæve detaljer, der gør det hele lidt anderledes.

 

oh land concert aalborg nemesis babe-2

Marie: Og hvad betyder mode så egentlig for dig både som privat-person og som Oh Land?

Oh Land: Det er blevet mere og mere det samme, jeg har på på scenen og privat. I dag har jeg været ude at flyve, så der tager man jo ikke stilletter på. Men på scenen kan man tillade sig lidt mere fordi det ikke nødvendigvis behøver at være praktisk og fordi man gerne må tilkalde sig opmærksomhed. Nu har jeg jo ikke lyst til at tilkalde mig opmærksomhed, når jeg går i Netto.

Marie: Nej, det er forståeligt.

Oh Land: Men jeg har sjældent.. Nej jeg tror aldrig i hele mit liv, jeg har haft jeans og t-shirt på. Ikke en eneste gang. Altså, en hvid t-shirt og jeans, tror jeg aldrig jeg har haft på.

Marie: Nej, det kan jeg godt forstå, det er også svært.

Oh Land: Har du nogensinde haft det?

Marie: Jeg ejer ét par jeans, jeg nok bruger én gang om året.

Oh Land: Ja, jeg har ét par jeans og de er lyserøde. Så det skulle ligesom være noget andet. Det er ikke fordi jeg ikke synes det er flot – jeg synes det er sindssygt flot – men jeg får det næsten fysisk dårligt, hvis jeg skulle have det på.

Marie: Jeg kender det godt!

 

[slideshow_deploy id=’7436′]

Marie: Hvad overvejer du, når du planlægger tour-garderobe?

Oh Land: Nogle gange får jeg designere til specifikt at designe noget. Hvis jeg skal på en længere tour, får jeg næsten altid en designer til at lave en tour-garderobe til mig på fem outfits. Så kan man lige nå at få det renset fra aften til aften, så man hele tiden har noget nyt. For nogle gange er der nogen, der rejser med og ser flere shows på en tour, og så er det jo fedt at jeg har noget forskelligt på.

Anne Sofie Madsen har for eksempel lavet nogle forskellige outfits for mig.

Marie: Ja, de var virkelig flotte!

Oh Land: Og nogle, der hedder Cushnie et Ochs, en New Yorker-designdou. De lavede fem outfits til min foregående tour. Og Henrik Vibskov har lavet noget til mig.

Marie: Ih, super fedt!

Oh Land: Tabernacle Twins har lavet nogle superfede ting til mig også. Meget unikke. Dem jeg aldrig ville kunne have på til hverdag.

Marie: Var det de der dragter?

Oh Land: Ja, det var dragter med et print, hvor printet var ting fra mine sangtekster. Så der var ting over det hele. Der var en ulv fra ”Wolf & I” og en lille helikopter og det var virkelig fint. Og så havde jeg sådan en kæmpe kappe i silke, hvor det var meningen af når jeg blev belyst nedefra, skulle jeg ligne en stor lampeskærm.

Marie: Hvor fedt – den tror jeg måske jeg har set et billede af, det ser helt vildt ud.

Oh Land: Jeg fik også lavet en blomst, der kunne åbne sig. Det var sådan lidt nogle avant garde-ting. Men nu, hvor jeg ikke er på tourné, får jeg ikke lavet tour-garderober, der får jeg bare et outfit til hvert enkelt show.

 

 

Interviewet her er forkortet, da det blev utroligt langt – der er mange flere spændende ting at vide om Oh Land og hendes forhold til tøj.  Læs det fulde interview HER.