Maries Fashion Month Fun Facts

Så sidder jeg her – min første dag hjemme i Danmark og har det så underligt med ikke at være i et andet land, en anden by og fotografere smarte folk. Nu er den stressende og sjove “fashion month” slut og udover en masse arbejde med både street style og bloggen har jeg samlet en omgang “fun facts” omkring mine modeuger og rejser – se med her!

 

paris-9

 • I løbet af de sidste 2,5 år har jeg været til 25 modeuger. 11 i Paris, 5 i København, 5 i London og 4 i Milano.. Wow, det er meget!
 • Jeg er begyndt at sene postkort til mine venner, når jeg er ude at rejse. Ikke fordi der er forfærdeligt meget at skrive hjem om, men fordi det er så hyggeligt. På postkortene til mine bofæller har jeg skrevet løgnhistorier.
 • Når jeg er ude at arbejde til modeuger, for jeg som regel en underlig kløen på huden langs min rygsøjle
 • Når jeg flyver rundt til modeuger og har mellemstop i Københavns lufthavn har jeg et guilty pleasure ritual. Normalt går jeg ikke på Joe & The Juice, fordi jeg synes de er irriterende kække og overprisede, men i lufthavnen i KBH smutter jeg altid forbi Joes og får mig en sandwich og en juice.
 • I modeugen i Milano denne september lærte jeg Scott Schuman – også kendt som The Sartorialist – at tage metroen.

paris-10

 • Når der er show-venue på en trafikeret gade, er både fotografer og street style-stjernerne som regel ligeglade med trafikken og alle løber over det hele på vejen uden at tage hensyn til trafikken. Indtil videre har det resulteret i at to fotografer har fået en fod kørt over.
 • Hvis man kommer til at gå ind i et billede, som nogen er i gang med at tage får man at høre for det – som regel bliver der råbt “backgrooound! backgrooound!”, “Heeeeey!” eller et voldsomt, kollektivt “Aaaargh!”, hvis der er flere, der er i gang med at tage det billede, som man vader ind i.
 • Selvom vi street style-fotografer i princippet er konkurrenter, er vi også blevet gode venner – vi er jo alle afsted alene, hvilket gør at alle også har lyst til at hænge lidt ud efter de sidste shows, tage til fester eller spise frokost sammen.
 • Næsten som i en folkeskole-klasse er der små kliker af folk, der hænger sammen og rejser sammen. Derfor er der også en masse sladder – uuuh, juicy!

med andreea-2

 • Jeg har fået flere gode venner grundet mine modeuger-rejser – blandt dem tæller blandt andre Isabella, Andreea, Daniel, Louise, Tyler, Simbarashe og Vanessa.. og mange flere!
 • Når jeg rejser prøver jeg på at holde mig til at lytte til ét enkelt album eller én kunstner per by, således forskellige albums eller musikere minder mig om forskellige byer. For eksempel minder Agnes Obels første album mig om min første tur til Paris. Denne sæson var Paolo Nutini mit London soundtrack, i Milano lyttede jeg til samlingen Andersens Drømme, og i Paris stod Esperanza Spalding for baggrundsmusikken.
 • Et af mine mest brugte ord under Fashion Month er “undskyld”. I metroen, når man skal ud, når man bumper ind i folk, når man kommer til at skubbe til nogen, medens man tager et billede, når man prøver at få fat på nogen, man vil fotografere. Jep, “Sorry”, “scusi” og “pardon, excuse moi” er pænt meget halvdelen af mit ordforråd til modeugerne.
 • Når jeg rejser mellem de forskellige lande, har jeg svært ved at lægge det seneste lands sprog på hylden og når jeg så kommer hjem til Danmark igen, har jeg svært ved ikke at sige “pardon” i stedet for undskyld.