min skønhedsrutine del 2: udenpå

Efter min første del af min skønhedsrutine, hvor jeg gennemgik alle de ting, der får mig til at føle mig lækker indeni, er vi nu nået til de ting, jeg bruger til at føle mig lækker udenpå. Jeg må indrømme at størstedelen af de ting, jeg bruger til min hud og mit hår, er ting, jeg har fået i gave af diverse brands, men der er nogle ting, jeg selv står for at købe og som jeg altid vender tilbage til.

Hvis vi starter med parfumerne her ovenfor, har jeg i mange år altid tyet til CLEAN*, hvor jeg sidste år skiftede fra skin*-duften til lovegrass*, som er ret frisk. For ikke så længe siden fik jeg dog en anden parfume i pressegave, nemlig adr_ett af Nomenclature, som jeg synes er så skøn. Den er ret “musky” og begynder først at dufte rigtigt når den rammer huden.

Hudpleje

Til min hud bruger jeg som regel de to cremer herover, jeg har fået i pressegave. Decléor Prolagéne Lift* bruger jeg som dagcreme og når huden skal boostet med noget fugt bruger jeg MUTI Anti-Age Night Cream Plus som jeg virkelig elsker. Den er enormt fed og har været en frelser når det har været koldt udenfor og så kan den bruges som en maske overnight. Plus – super fint design!

Derudover har jeg for nyligt fået lidt Comme Deux-produkter i gave(som I også snart kan vinde her på bloggen). Jeg er rigtig glad for deres Yellow Paint-maske og lyserøde Serum Booster.

Sidst, men ikke mindst afslutter vi med nogle lidt mere kradse sager. Efter jeg stoppede på p-piller efter 8 år i efteråret kom min teenage-urene hud nemlig tilbage. Min læge var god til at lytte i forhold til hvor meget det gik mig på i hverdagen og gav mig recept på Clindoxyl, som jeg har brugt hver aften i lidt over en måned, hvor min hud virkelig er blevet fin. Jeg døjer stadig med lidt dårlig hud på ryggen(kroppen har bare haft hormon-party efter p-pillestop) hvor jeg bruger Clindoxyl. Der er receptpligtigt og man skal lige have fat i lægen, før man kan få fingrene i det og kaster sig udi det. Clindoxyl er ret krads og tørrer huden helt ud – hvor cremen fra MUTI så har reddet min hud her i vinter. Derudover fik jeg i vinters recept på Fucidinsyre fordi jeg havde en sår i mundvigen der aldrig gik væk. Fucidin er mester i at fjerne bakterier fra sår(hvilket jeg kan døje ret meget med), så de heler hurtigere. Igen – det er receptpligtigt, så snak lige med lægen for at finde ud af om det er relevant for dig.

 

Make-up

Generelt bruger jeg virkelig et minimum af make-up i hverdagen. De her sager er dem, jeg altid køber selv. Concealer-mæssigt har det stået på MAC-produkter i årevis. En concealer, jeg er rigtig glad for er MACs Concealer Stick,* som jeg desværre lige er løbet tør for, så nu bruger jeg en lille fast concealer*(som jeg også næsten er løbet tør for). Jeg har faktisk ønsket mig en Miild-concealer i fødselsdagsgave for at teste miljøvenlig make-up af – spændende!  Derudover har jeg brugt en kompakt pudder fra La Roche Posay* med SPF25 i årevis. Den dækker rigtig godt, så på gode hud-dage har jeg kun dagcreme og pudder på.

Læbe-mæssigt er jeg nærmest afhængig af Carmex’ læbepomade*, som jeg altid har med mig. Jeg er for nyligt løbet tør for favoritlæbestiften fra Kiko, som aldrig smitter af(og så er den udgået, øv! Her er erstatningen, tror jeg), så jeg er skiftet over til glo-minerals læbe-“blyant” som har en lækker farve og konsistens, men dufter lidt underligt af mynte.

Hårpleje

I årevis har mit lager af pressegave-shampoo været helt fyldt. Endelig er jeg kommet igennem det meste og nu har jeg kun en Morrocal Oil-shampoo tilbage – jeg har været ret glad for Moroccan Oils shampoo og balsam, så måske skal jeg ud og købe lidt ind af det, når jeg er løbet helt tør.

Derudover har jeg det, jeg kalder mit lille mirakel-produkt. Jeg fik en hårolie i gave af Balmain for noget tid siden, som er den, der holder mit hår fra at blive tørt og træls. Den dufter virkelig godt og efterlader håret blødt og glansfuldt – jeg plejer at bruge den i håndklædetørt hår.

 

Hvilke produkter er I glade for? Hvad vender I altid tilbage til?