mode-tv til at drunke din mandag i

photo by Bruce Weber

Aaaand we’re back. Hej mandag. Jeg er stået op klokken 7(hvilket er ret “puha” for mig) og når jeg kommer hjem fra skole skal jeg lige have noget at slappe af til. Jeg tænkte at der sikkert er flere der har brug for det, og heldigvis har jeg gjort til research, så I ikke skal bruge en masse tid på det.

I sidste uge havde vi nemlig dokumentarforløb i skolen, hvor min gruppe endte med at portrættere en dansk designer og i forbindelse med det nørdede vi mode-interviews og mode-doku’er for at få inspiration til stil, klipning og billede. Ikke dårligt, hva’?

Oh well, lad os komme til sagen: jeg har fundet 5 stykker lækker mode-tv, -film og -interviews til at lade sig inspirere af og chille til!

 


VOGUE – INSIDE THE WARDROBE
Den her brugte vi en helt del i researchen til den film, min gruppe lavede sidste uge. Jeg åd det råt. Jeg åd det råt i mindst en time. Serien her er en lækker omgang snageri i super seje kvinders garderober – den seneste med Leandra Medine er absolut min favorit!

 

 


VICTORIA
Den her er ikke så meget en modefilm, såm det bare er en film med lækker mode i. Det er en serie, der pt. kører på DR om den Britiske dronning Victoria(mums, fiktion baseret på historie!). Kostumerne er to die for og der er en god del underlig hår-inspiration at hente også!

 

 


IRIS
Åh, mit idol! Den her film er en dokumentar om stilikonet Iris Apfel, hendes liv, hendes sindssyge samling af tøj og ting og hele hendes kreative sind generelt. Verdens mest inspirerende kvinde med et øje, der siger spar to! Når jeg bliver gammel vil jeg være Iris Apfel. Den ligger på Netflix.

 

 


THE FIRST MONDAY IN MAY
Kunne du lide The September Issue, så vil du også elske den her. Filmen handler om alt det, der går forud for the Met Gala, som ligger på – you guessed it – den første mandag i maj. Vi ser Anna Wintours tætte samarbejde med Metropolitan Museum of Arts mode-kurator Andrew Bolton og hans udfordringer i forbindelse med at skabe udstillingen China: Though the looking glass. Helt formidabel, inspirerende og den fik mig til at huske hvorfor jeg vil arbejde med mode og hvor meget jeg elsker det! Denne er også på Netflix.

 

 


#GIRLBOSS
Den her har jeg ikke set, så jeg må hellere begynde i dag! Det er en netflix-fiktionsserie løst baseret på NastyGals skaber Sofia Amarusos liv, fra at sælge vintagetøj på eBay til at stå som overhoved for en stor og verdenskendt modevirksomhed. Spændende!

 

Har I nogle gode tips?