Modeuge-recap – 5 fine shows fra CPHFW

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så er jeg tilbage på computeren for første gang siden i onsdags – før modeuge og før en weekend med feber i sengen. Jeg havde en modeuge med en håndfuld shows – 7 i alt – som var meget stille og rolig denne gang. Jeg tog nogle billeder fra mine favoritshows, som I får at se i dag. Udover showene her var jeg til Han Kjøbenhavn, hvor jeg desværre blev placeret sådan at jeg ikke havde mulighed for at se kollektionen ordentligt, og Elaine Hersby som viste på Tøjmuseet, som var ret spændende, men som jeg ikke fik billeder af. Jeg sluttede nemlig modeugen af med hvad jeg tror var en madforgiftning. Så Elaine, som var mit sidste show blev tilbragt med at sidde på teaterbænken, forvirret og dårligt tilpas uden at kunne overskue at fotografere noget, hvorefter jeg måtte spæne så langt væk fra mode-halløjet som muligt for at kaste op midt på gaden. Fashion week glamour, hva’?

Men hey – her er de shows, jeg var til, som jeg synes havde nogle fine kollektioner! 

BAUM UND PFERDGARTEN

Baum viste en stor kollektion på The Lab, som var mere rå end hvad Baum ellers plejer at være. en masse lak, pelsdetaljer, netstrømper og sporty konnotationer, Jeg kunne bedst lige det røde sæt med den lyserøde, fluffy pels, laknederdelen og skjorten, der giver et lidt western-agtigt look.

 

FREYA DALSJØ

Freja Dalsjø kom med endnu en tema-kollektion, som jeg er ret vild med. Først var jeg lidt skuffet, men efter at have set et par looks og stykke tøjet, de formidable genbrugssko og Celine Dion over højtalerne sammen, gav det hele mening. Som hos mange andre denne modeuge var der ret meget “strong woman” over kollektionen, denne gang i 80’er, working woman udgaven med fine materialer og spændende silhouetter.

 

LALA BERLIN

Det første politiske statement under modeugen kom med Lala Berlins statements på tøjet – Change, Revolution og Think og designeren Leilas skilt, hvorpå der stor “I’m an immigrant”, da hun kom ud til sidst. Derudover var der proppet med flotte blomsterprints(wow til de to øverste looks, hva!) og det lækreste stik!

 

HENRIK VIBSKOV

Som I så, hvis I tjekkede min instaStory torsdag after er konklusionen: Vibskov skuffer aldrig. Med vidunderlige prints og asiatiske konnotationer samt en formidabel installation med performere, der udførte yoga-moves med kæmpe kegler bundet på armene på Østre Gasværk var alle mine drømme om et Vibskov show opfyldt. Jeg vil have den lyserøde og den orange jakke.

 

MUNTHE

Naja Munthe var tilbage efter mange år uden shows, og hun gjorde det med et brag i Copenhagen Skatepark. Showet startede med en håndfuld unge skatere, der lavede tricks på catwalken før modellerne kom ud. Kollektionen var cool, laid back, feminin og med tvist fra skate-kulturen, såsom store jeans med store baglommer, dog tilpasset en mere kvindelig form med høj talje. Jeg var allermest til de halv-trævlede strikkede sager, som på øverste look. Derudover sad jeg ret tæt på Remee, som virkede til at nyde musikken en tand mere end tøjet.

 

I morgen tager jeg faktisk til modeuge i Oslo og bliver til onsdag aften – noget I synes ville være spændende at læse om derfra?