Nytårsforsættet

UntitledFor dette år havde jeg først tænkt mig intet nytårsforsæt at have. Simpelthen at tage tingene som de kom, ikke stræbe efter noget, jeg ikke vidste om ville ske og ikke lade mig skuffe af det der ikke skete. Dog, da jeg tænkte over det på den måde, fandt jeg ud af, at det netop var et nytårsforsæt.

I det forgangne år er jeg begyndt at meditere dagligt med hjælp fra app’en HeadSpace – som forresten er meget anbefalelsesværdig! – og det har hjulpet mig med at sætte ting lidt i perspektiv og slappe af, være mere tilstede og være mere rummelig, hvilket netop er det, der skal være mit forsæt for 2016.

Jeg har haft nemt ved at fortælle mig selv at jeg skulle alt muligt – nå en masse ting og være enormt god til det hele, har målt mig selv med folk, jeg ikke nødvendigvis børe måle mig op i mod, og til tider haft en idé om at jeg ikke var nået langt nok eller var kreativ nok eller kunne nok, selvom mit arbejde med bloggen nok burde have bevist mig om det modsatte. Netop derfor har meditationen hjulpet mig med at finde ro i bare at være og observere hvad, der sker, uden at dømme det – lade ting, som kommer, komme, og ting, som går, gå. Droppe forventningerne og bare være i dét, der er.

Så det er det, der skal være mit forsæt for i år: ro og rummelighed, for mon ikke der kommer til at ske en masse fede ting alligevel, selvom jeg ikke går og stresser over at de skal ske? Jeg ved allerede at året vil bringe mig få spændende, nye eventyr i de første par måneder, og så er jeg klar til at se hvad der vil ske resten af året. Og resten af livet for den sags skyld.

Jeg har siddet og kigget mine forrige nytårsforsæt igennem – dem, jeg har skrevet om på bloggen – og indtil videre set at alle har bragt noget godt med sig. I 2012 ville jeg tage flere chancer og sige ja noget oftere, hvilket var ret givende for hvordan mit år kom til at gå. Sidste år skulle gå med at føle mig mig selv noget mere – tro mere på at det, jeg gjorde var sejt og være mere udtalt omkring det. Egentlig vil jeg sige at det er gået ganske udemærket!

Jeg kan glæder mig til at se hvor mit nye forsæt skal føre mig hen og hvad året bringer!

Har I et nytårsforsæt? Og hvad er det?