pink, paint & politics

 JUMPSUIT, SCARF & SHOES: SECOND HAND, SOCKS: MONKI, SUNGLASSES: WEEKDAY (HERE)

Endnu en gang sidder jeg foran computeren iført et outfit, der passer til indlægget her. All pink. Jeg har sådan en forkærlighed for at være iført pink fra top til tå, mhh, hvor er det godt. Det var det også i sidste uge, hvor jeg var smuttet på mini-ferie i Aarhus for at hygge med gamle venner og hænge ud på Aarhus’ kulturelle steder. Dokk1, Moesgaard, Aros og sidst men ikke mindst den del af Mindeparken, som Aros og kunstneren Katharina Grosse havde overmalet med rød og hvid maling. Et vildt smukt og spændende værk, synes jeg, og som skæbnen ville det var jeg iført en ældgammel genbrugs-sag, der matchede perfekt.

[show_shopthepost_widget id=”2697937″]

Jeg synes den diskussion der har været omkring netop det her værk er ret sjov. Mange har kritiseret Aros for at lave værket og Aarhus Kommune for at give lov til det af den årsag at de synes det er noget svineri at male på naturen og dermed ødelægge den. Der findes en hulens masse info omkring den maling der bruges og omkring at den ikke er skadelig og at den vaskes bort når udstillingen er slut, så diskussionen virker ret hul. Eller i hvert fald når man tænker over hvad mennesket ellers gør i hverdagen, der ødelægger naturen. Nu jeg tænker over det, har det pink sæt, jeg har på i skrivende stund, helt sikkert ødelagt mere natur end malerpletterne i Mindeparken. Jeg tror lidt det er den diskussion det her værk tager op i hvert fald i forhold til den modvind det fik i sidste uge, samme uge som Trump sagde at han ville trække USA ud af Paris-aftalen. Her raser vi over maling på menneskeskabt natur i Aarhus, der kan genoprettes, mens vi dagligt gør ting, der langsom ødelægger den natur der ikke er lige foran vores næser.

Sikken masse politik der blev indblandet – men det er jo også det kunst kan, ikke sandt, det der med at sætte gang i snak? Hvad synes I om værket og hele diskussionen? Og billederne for den sags skyld!