svarrunden: modeuge-rejserne og streetstyle-fotografi

Så er der svar på jeres spørgsmål om mine modeuge-rejser – besvaret på det sprog de er stillet på, værsgo!

Here’s the answers for your questions about my fashion week traveling – answered in the language in which they’re asked.

 photo sposlashrg_zps5d29dfbf.pngHvad gjorde at du begyndte at tage street style fotos?
Startskuddet var faktisk en pengegave fra min bedstefar i julen 2011, der gav mig mod på at tage afsted til Haute Couture-ugen i Paris i januar 2012. Give det et skud og se hvad det kunne blive til. Så jeg tog kameraet med til Paris, mutters alene og kastede mig ud i de tog blev fanget af hele mode-hurlumhejet. 3 måneder senere fin jeg et nyt og smartere kamera og et fancy obejktiv og tog afsted igen. Og igen. Og igen. Og året efter fik jeg et endnu smartere kamera og blev ved med at tage afsted. Jeps, det bliver til lidt af en afhængighed efterhånden.

Hvordan blev du ”opdaget” sådan at du fik street style jobs for diverse magasiner?
Langt hen af vejen var det ”gør det selv”. Altså, da jeg begyndte at synes at jeg ville fotografere for nogen i stedet for bare mig selv, skrev jeg e-mails rundt til alle de store danske modeblade og spurgte om de var interesserede i billederne fra de modeuger jeg skulle til – og endte så med en aftale med Cover. Soundvenue spurgte mig, dengang jeg skulle fotograferes til bladet under den Københavnske modeuge i januar, da de vidste at jeg lavede street style, så hvorfor ikke også arbejde sammen med mig der. Jeg kom til at fotografere for NastyGal eftersom de, i forbindelse med at jeg skulle lave noget for deres blog, havde tjekket min blog og tumblr ud og kunne lide det arbejde jeg havde lavet for Cover før.

Tænkte på hvor du finder alle informationerne til modeugerne?
Nemt og simpelt – jeg finder show-adresserne og skemaerne på modeugernes hjemmeside! Og hvis ikke du kender hjemmesiden for den pågældende modeuge er google din ven! Og når der står “invitation only” gælder det om at stikke fingeren i jorden hos de andre fotografer og holde øjne og ører åbne på instagram og twitter, hvor det er smart at følge modeller, store bloggere og redaktører, der muligvis lægger billeder ud af deres invitationer.

 photo NEMESISBABEstreetstyle4_zps294e76f6.jpgI prefer to know about how it is to be a young girl-photographer amongst all of the others?
It’s quite a mix of being acknowledged for doing such a crazy job and having achieved something at such a young age and then “just” being that young girl, who’s not really being regarded as photographing professionally. A lot of photographers, who don’t know me, actually often step right in front of me and block my shot when I’m shooting, because they don’t think that I’m making my money photographing. But luckily, I can feel that my reputation changes in a positive way every season, so now I’m not just seen as a young girl hanging at show venues – I’m working, traveling and getting paid for my photographic skills.

 photo sproslashgg_zps2d103fe2.jpg
Hvilke outfits af dine egne har andre streetstylefotografer været vildest med?
Uff, et af mine allerførste outfits, hvor jeg havde detektiv-kappen på og min mors gamle skoletaske var ret populært. Nyligst var det nok mit “farverig sailor”-outfit fra Milano, der tiltrak en masse opmærksomhed – jeg tror det var muligheden for bevægelse i nederdelen og den fine hat.

Hvad er dit største modeugeøjeblik?
Ufff, den var svær! Første gang jeg blev fotograferet af Stockholm Streetstyle i januar sidste år var ret vildt for mig, eftersom det var det allerførste, der nogensinde skete for mig under en modeuge.

Skal du lige så meget af sted næste år?
Ih, jeg regner med det. Jeg går og tænker over måske at droppe Paris Haute Couture i januar, eftersom det er så bidende koldt at stå udenfor i så mange timer. Men alligevel, så er det ku tre dage med udendørsarbejde fra 10-16, så mon ikke jeg klarer den?

 photo pariscitypicturesnemesisbabe3_zps99038b36.jpgHar du en favoritby under modeugerne?
Paris! Paris! Paris! Både fordi det er den by, jeg er mest erfaren I, fordi jeg efter mit fransk-kursus er begyndt at forstå hvad de faktisk siger og fordi baggrunden aldrig kan blive dårlig. Paris er så smuk og perfekt på alle billeder. Og så er det jo bare Paris, altså.

Hvilken del af arbejdet kan du bedst lide?
Det øjeblik, hvor man ved at man har fået et hammerfedt billed, som bade fanger en god komposition, flotte farver og et fint øjeblik perfekt.

De gode og mindre gode ting at være street style fotograf?
At få lov til at rejse så meget og få en ret spændende og øjenåbnende indsigt i modeuge-cirkusset. Derudover er det også en fed made at skabe nye kontakter, omend det er et lidt hårdt job. Det mindre gode er nok den ømhed/nær smerte i ryg og fødder man har i kroppen, når man kommer hjem efter en lang dag og ved at der er et par timers billedredigering forude, før man kan lægge sig ned og få slappet af.