Livsstatus: Praktikpladsen og det med at sammenligne sig selv med andre

Jeg går og har det lidt underligt for tiden. Om et år er jeg bachelor og så skal der jo ske et eller andet arbejdsmæssigt. Jeg har fået drømmepraktikpladsen – 7-9-13, for jeg skal først lige have bestået alle mine ECTS-point det her semester og have pladsen godkendt af min skole før slutningen af juni – og måske kommer det til at give mig det er ekstra boost i forhold til at studielivet snart er slut og så skal der altså arbejdes en hel del. Startes eget kreativt produktionsbureau. Jeg er virkelig spændt på praktikken og hvad der skal ske. Jeg tror først jeg fortæller jer mere indgående om den senere, men jeg skal i al fald flytte til Göteborg fra september til december for at arbejde der. Jeg tager forresten meget gerne imod hjælp med at finde et værelse i Göteborg der! Det med pludselig også at skulle arbejde fuldtid bliver lidt spændende – hvordan skal jeg køre bloggen mens jeg er i praktik for eksempel? Den har jeg ikke regnet ud endnu.. Men jeg glæder mig!

I øjeblikket er det der fylder mest at få afsluttet det her semester. Jeg sidder lige nu med slutspurten af mit semesterprojekt, som er de tre film, jeg skrev om i dette indlæg. Jeg skal aflevere det helt færdigt på fredag og pt. sidder jeg tilbage med det, jeg har gemt til sidst – det jeg synes er sværest, nemlig lyddesign og lydredigering. Jeg venter også på noget musik, som min ven laver specifikt til videoerne og er ved at sprækkes af nerver fordi jeg gerne vil have det så hurtigt som muligt. Og når de er afleveret er der udstillingsproduktion eftersom vi skal lave en forårsudstilling af klassens projekter(hvis nogen er i Malmö i slut-maj, så kom forbi!), derefter portefølje-eksamen – er I egentlig interesserede i at se de ting jeg har lært og lavet i løbet af semesteret? – så skal jeg på Heartland og puf!

Så er der sommerferie. Det er en svensk ting, det med at afslutte skolen i start juni.

3 hele måneder.

Det stresser jeg også lidt over.

Jeg har en ting for tiden, som jeg føler mig lidt pinlig over at sige, men som ikke desto mindre er helt reel. Det handler simpelthen om at jeg ikke føler mig sej nok. At jeg ikke har gang i nok spændende og seje projekter med alle mulige smarte typer, og at gå de 3 måneder i møde med muligheden for at det bare bliver en hel almindelig sommerferie uden jeg skal bruge den på en masse fede projekter gør mig helt utilpas. Som jeg nok også har givet udtryk her på bloggen før lider jeg ret meget under at sammenligne mig selv med andre, som regel mennesker der laver optursting, og som arbejder fuldtid med det, jeg også laver. Problemet er bare at dem jeg sammenligner mig med ikke laver alle de ting, jeg gør, på samme tid, men har valgt én ting og er pissegode til det. Og så sidder jeg, som laver tusind ting på samme tid og sammenligner mig med folk, der er prof indenfor ét emne, som jeg også berører. Fotografer. Bloggere. Kunstnere. Stylister. Filmklippere. Producenter. Og så falder jeg nemt fra hinanden. Tænk hvis jeg ikke laver noget sejt på samme niveau og med samme mængde af projekter som dem i løbet af mine 3 måneders sommerferie.

Nu hvor jeg skriver det ned, får jeg både lidt mere ro på og lidt mere gåpåmod på samme tid. Jeg skal nok finde på et eller andet og hvor lyder det egentlig fjollet alt det jeg bekymrer mig om. Ikke desto mindre er det reelt, så man må tage stilling til det på en eller anden måde.

Jeg har pt. en idé om at lave et mindre kunstfotoprojekt som ikke nødvendigvis skal berøre bloggen. Jeg ved ikke helt hvor det skal føre hen, men jeg synes det er lidt spændende.

Det er da et sted at starte.