Efter at have samarbejdet med hele tre tøjsalgsapps over de seneste år plus have solgt en smule tøj på markeder, har jeg fået testet det hele godt i gennem, hvad angår at sælge tøj – så derfor tænkte jeg at det var nyttigt at lave en lille anmeldelse af mine oplevelser med diverse apps + det at stå på marked uafhængigt af et betalt samarbejde.
Jeg anmelder de 3 apps og at stå på marked udfra mine egne oplevelser med dem – en lille pros and cons-liste – og smækker dem ind på nemhedsbarometeret som indebærer hvor nemt det er at sætte en ting til salg/lave annoncer, at kommunikere med købere og at få tøj fra sælger til køber på en enkel måde.
FORRESTEN: Det er rigtig længe siden jeg har brugt Tradono, så mine erfaringer med appen er ikke super friske og jeg husker mest de ting, der fik mig til at stoppe med at bruge appen. Jeg har brugt en venindes erfaringer med appen for at få lidt mere kød på anmeldelsen af den, men jeres erfaringer er enormt velkomne i kommentarfeltet!
Faktisk! Hvis I har flere kommentarer til en af de tre apps eller det at tage på loppemarked, må I hjertens gerne skrive i kommentarfeltet både med gode og dårlige oplevelser, så vi kan få et endnu mere nuanceret billede af apps’ene og hjælpe hinanden ved at fortælle vores oplevelser.
Trendsales
+ Trendsales har lavet en app, så hele processen med at kommunikere er blevet en del nemmere end at skulle logge ind på hjemmesiden hele tiden
+ Man får sin betaling ret hurtigt efter en handel er afsluttet
+ Det er ikke mega bøvlet at oprette annoncer
+ Man kan købe forskellige slags porto på Trendsals til det man har solgt, både f.eks. via PostNord og DAO, og her kan man spare lidt ifht hvis man selv går på posthuset med tingene. DAO er så nemt! Læs mere om det i Zadaa-anmeldelsen.
– Trendsales tager et lille gebyr når man sælger noget med mindre man er VIP.
– Vil man have adgang til visse features eller muligheder, skal man tilkøbe et VIP-medlemsskab
– Man kan tit få forespøgsler om man vil bytte sine ting, selvom man har gjort det klart at man ikke bytter – så når man får en kommentar på en ting, er det ikke specielt ofte fordi folk vil købe den
– Folk spørger tit om alle mulige ting i kommentarerne til annoncerne, selvom man synes man har givet rigeligt med info i annoncen.
– Folk prutter helt sindssygt med priserne. Jeg har engang fået et bud på 200kr på en taske, der fra ny koster 1200kr og som jeg havde sat til 900kr. What?
– Man kan komme ud for(det har jeg i al fald prøvet et par gange med Trendsales) at køber vil komme og prøve tøjet og ender med ikke at købe. Det er ret irriterende, da man jo skal sørge for at være hjemme i et specifikt tidsrum, og hvis så køber ombestemmer sig, har man brugt tid og energi på at få dem på besøg uden at sælge noget.
Tradono
+ Man kan sælge alt ligefra mærketøj, til antikviteter til en slidt IKEA-reol og dyrekort fra Føtex(hvilket også lidt kan være en ulempe, da der så er virkelig mange ting derinde).
+ Det er super hurtigt og nemt at oprette en annonce
+ Man kan følge folk, man synes har god stil, så når de lægger noget op, får man det at vide.
– Det er ikke så nemt at gennemskue hvem der sælger/køber, for der er ingen verificering
– Der er mange vintage-krejlere derinde. Man gerne vil have at ens ting ender i et kærligt hjem og ikke i en garage til videre salg for indtjening. Og så kan de her krejlere også være lidt svære at kæmpe med når man gerne vil købe.
– Søgefiltrerne er ikke så avancerede i forhold til farver og nøgleord.
– Hvis man vil kunne søge indenfor fx bestemte prisklasser eller andre filtre, skal man betale et gebyr(som så også giver adgang til nogle andre fordele)
– Det er ikke alle der føler sig forpligtigede af at have sagt at de vil købe en ting.
– Det kan være bøvlet når en køber skal afhente ting, da man skal kunne være samme sted på samme tid og det kan ske at køber aldig kommer, da aftaler om køb og afhentning er uforpligtende og uafhængigt at Tradono.
– Hvis ikke man køber “oppere” eller “boostere” eller hvad de hedder nu og bruger dem for at gøre de ting man sælger mere synlige, kan de tit forsvinde i mængden og ens annoncer står helt usete hen.
Zadaa
+ Let at oprette gode annoncer
+ Man giver meget information om sin egen krop og hvordan tøjet sidder på den, så potentielle købere nemt kan fornemme hvordan tøjet ville passe på dem.
+ Hvis man sætter prisen ned, popper ens tøj op på “sale” siden, så de får mere opmærksomhed
+ Man kan <3 et stykke tøj, så man får en notifikation hver gang prisen ændres på det – hvilket som sælger også er nice, da dem, der har <3’et ens tøj får opdateringer og bliver mindet om det, så der er større sandsynlighed for at de køber det på et tidspunkt.
+ Prisen for forsendelse er inkluderet i prisen, så køber ikke bliver forvirret om hvor meget tøj+forsendelse koster.
+ Køber og sælger kan følge med i hele processen fra tøjet er købt til det er modtaget og handlen anmeldt af sælger
+ Selvom der findes kommentarfelter til annoncerne, bliver de sjældent brugt, da folk som regel bare trykker “køb” fordi annoncerne er så gennemarbejdede for info om tøjet og hvordan det passer.
+ Det er virkelig verdens nemmeste ting at sende tøj med “Zadaa Package”. Når nogen har købt noget, pakker man det og skriver et nummer, man får på appen, på pakken og smider den ned i den nærmeste kiosk med DAO. Så u-bøvlet og noget jeg virkelig har været positivt overrasket over.
+ Der er ingen VIP-tilkøbsmuligheder, hvilket betyder at alle features er helt gratis og at alle på appen har de samme muligheder
– Zadaa tager et gebyr når man sælger sit tøj som er mellem 5-20% af salgsprisen alt efter hvor dyrt det er. Fx har jeg solgt en taske til 550kr, og når fragt og Zadaas gebyr blev fratrukket fik jeg 490kr ud af handlen.
– Det tager op til en hel uge fra køber har modtaget pakken til at man som sælger får betaling, da køber først skal modtage og anmelde handlen, før betalingen bliver sat til at blive overført.
– Zadaa er ikke mega udbredt i Danmark endnu – altså er mængden af folk, der kan købe dit tøj igennem appen endnu ikke lige så stort som hos Ts eller Tradono.
Loppemarked
+ Man kan tale med køberen i virkeligheden og prutte med priser, hvis det bliver nødvendigt.
+ Køber kan prøve tøjet på uden bøvl.
+ Hvis man sælger godt på et marked, kan man snildt komme op og tjene over 2000kr på sådan en markedsdag
+ Det kan være en virkelig hyggelig søndagsbeskæftigelse, hvor man kan få sludret med en hel masse mennesker(hav en veninde under armen for ultimativ hygge!)
+ Man kan se hvem der overtaget ens gamle tøj og man kan dele historier om tøjet med køberne.
– Stand på markederne kan tit være ret dyre, uanset hvor man er i landet, kan man nemt komme til at ramme omkring 400kr for en stand, hvilket betyder at man skal sælge en del for overhovedet at tjene noget
– Man skal ofte slæbe tøj og tøjstativer langt, hvilke kan være lidt besværligt(især uden bil)
– Hvis man ikke sælger særligt meget skal man slæbe det hele hjem igen(og hvis man ikke gider det, kan det være at man kommer til at sælge nogle ting for en for lav pris, bare for at komme af med det).
– Man kan aldrig være sikker på at sælge det man har med – det afhænger meget af de mennesker, som er til markedet og om der overhovedet kommer nogle gæster
– En god dag på marked er ofte afhængigt af vejret – hvis vejret er dårligt og det er et udendørsmarked er det sjældent at man får solgt helt vildt.
Har I nogle tips/fordele/ulemper/erfaringer med de ting jeg har skrevet om her i indlægget?
Så skriv endelig i kommentarerne!