Guide: Mit KBH #1

Nu hvor jeg har boet i København i et helt år synes jeg det er på tide at jeg kommer med et par af mine tips til byen. De steder jeg har opdaget og de steder, der er gået hen og blevet mine stamsteder.

 

indre by islands brygge mit kbh

Da jeg boede i Gothersgade i Indre by var der et par steder jeg kom ret tit på min gade. To steder jeg yndede at spise en del var Barburrito, hvor den stod på deres lækre frokost-tilbud på tacos. Havde man en rigtig tømmermænds-dag er den lille biks PizzaHuset det allerbedste pizzasted, omend de tit bytter rundt på ordrer. Er man mere til toast(ja, toast) er den lille franske biks, Voulez-vous? i Larsbjørnsstræde et kæmpe hit med deres lækre “croques” og flotte franskmænd bag disken. På Gothersgade ligger forresten også en skøn lille japansk biks med en masse dimser og lækker keramik, Boutique Taeko. 

BarBurrito, Gothersgade 27
Pizzahuset, Gothersgade 21
Voulez-vous?, Larsbjørnsstræde 20

Boutique Taeko, Gothersgade 17

 

I indre by har jeg en vane med tit at svinge forbi HAYs Minimarket-butik i Pilestræde for at købe papirsager og især tuscher fra Pentel. Hvad angår shopping, er det jo ikke helt min ting, så når jeg er på udkig efter tøj, sker det med tøjbytte i Veras Copenhagen i Vendergade! Og bliver man sulten efter tøjbytte er det absolut værd at krydse over vejen til Kalaset, der er en rigtig hyggelig cafe.

HAY minimarket, Pilestræde 29
Veras Copenhagen, Vendersgade 17
Kalaset, Vendersgade 16

 

Ellers har jeg en stor forkærlighed for at bruge tid på Glyptoteket, hvor man kan gå lange ture og se på kunst, statuer, den flotte have i midten og en mumie i kælderen. Det er forresten gratis at besøge Glypperen om tirsdagen!  Andre steder jeg også har nydt mangt en gåtur på Amager Fælled, der lå rigtig tæt på min gamle lejlighed på Islands Brygge. Når jeg ellers hang ud på Bryggen, foregik det mindst én gang om ugen på min stamcafé Alimentari, der er den hyggeligste og mest autentiske Italienske cafe, jeg kender. Absolut et besøg værd for alle, der kommer i nærheden af Bryggen!

Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7 
Amager Fælled, mellem Artillerivej og Ørestads Boulevard
Alimentari, Njalsgade 19C

 

vesterbro mit kbh

Vesterbro er et af de få steder, jeg ikke har boet i København, men en smule har jeg da været der. For det første fordi min søster bor der, og for det andet, fordi et af mine top-favorit-steder i København, nemlig Absalon, ligger der. Absalon er en kirke-turned-folkehus med plads til alle – jeg bruger det til at sidde og læse, arbejde eller gå til fællesspisning og Pizza&Perleplade- og Tequila&Twister-aftener.

Absalon, Sønder Boulevard 73

 

Andre steder, jeg er glad for på Vesterbro, der desværre er mit mest uudforskede område, er Vestre Kirkegård, der er rigtig skøn at gå lange ture på. Generelt er det en ting ved københavnske kirkegårde, at de fungerer næsten lige som parker. Når det er sommer, kommer jeg også en gang imellem på Søndre Boulevard, hvor det store Ritas Blå Lopper-loppemarkedet foregår. Når man tager en pause fra loppe-shopping, kan man snildt hoppe hen i den ultimative hispter-kiosk, Kihoskh, hvor der er alt fra kaktusser, rugbrødsmasser, modemagasiner og almindelige kiosk-ting. Er man til pizza, er Itzi Pitzi lige ved siden af Kihoskh et hit!

Vestre Kirkegård, Vestre Kirkegårds Allé 15
Ritas Blå Lopper, Sønder Boulevard
Kihoskh, Sønder Boulevard 53
Itzi Pitzi, Sønder Boulevard 51

 

Har I nogle tips til Indre By, Islands Brygge og Vesterbro? Så smid dem endelig her!

Den næste udgave af Mit KBH kommer til at handle om Nørrebro og Østerbro 🙂