Inpireret til at blænde ned

Corrie-6 Corrie-5Corrie-1 Corrie-2Billedkilde: FashionGoneRogue

En af mine seneste “crushes” er noget nær fotografiets udgave af norm core. Da jeg fik mit første objektiv med høj blænde, der slørede baggrundene svor jeg at jeg aldrig ville skyde uden høj blænde og sløring af baggrunden, der fik billederne til at se lige end tand mere professionelle ud.

Men det seneste stykke tid er jeg blevet mere og mere varm på det netop modsatte. Jeg er begyndt at blive tosset med modebilleder, der, udover professionalitet hvad angår komposition og anden fotografisk viden, ligner billeder enhver kunne havetaget med ethvert digital-kamera. Ingen sløring af baggrunden. Ingen smart lyssætning. Som jeg hentydede til i starten: en basic, norm core-agtig nedskæring af alt, der får selve billedet til at se ekstra smart ud.

Jeg synes det giver en rigtig lækker troværdighed i billederne og får dem til at virke mere ægte. Intet hurlumhej, udover at det er et godt billede af en model i smart tøj. Jeg er begyndt selv at overveje at skrue lidt ned for min blænde, hvis muligheden byder sig, og skyde nogle mere “nede på jorden”-billeder. Potentielt af nogle vildere outfits eller mere opsatte situationer, for at gøre kontrasten mellem det urealistiske, opstillede motiv og de mere basic kamera-indstillinger.

Nu hvor modebloggerverdenen som regel går bersærk i slørede baggrunde og dybde i billederne, hvad synes I så om at vende det rundt og tage et skridt tilbage?