Se min visuelle praktikansøgning til Monki

visuel praktikansøgning monki nemesis babe

Nu hvor jeg er gået på sommerferie, går jeg og ser frem til at skulle til Göteborg efter sommeren for at komme i praktik hos Monki som art director, som jeg også skrev om her. Det bliver så spændende og i den forbindelse tænkte jeg at dele min praktikansøgning med jer. Ansøgningen kan i finde i bunden af indlægget.

Min ansøgningsproces har måske været lidt anderledes end andres, eftersom Monki normalt ikke tager praktikanter ind. Så mit første mål var at få overbevist dem om at lave et praktikforløb til mig. Jeg startede faktisk allerede med at søge pladsen sidste år, da min studievejleder sagde, at jo før man kunne få dokumenterne i hus, jo bedre – og heldigvis for det, for det var en lang proces!

Jeg har sendt uendelig mængder mails til Monki med en slags skriftlig ansøgning, og da der gik ret længe før jeg fik svar, endte jeg med at smække en visuel ansøgning sammen, så de rigtig kunne se hvorfor de skulle tage mig ind. Jeg lavede den i Google Slides, således jeg kunne få en ret dynamisk praktikansøgning med video, gifs og en form for fortælling omkring det, jeg havde at tilbyde. Derudover passede slides-præsentationsformen også til den lidt sassy og sjove sproglige attitude, som jeg gerne ville bruge i min ansøgning, i forhold til hvis man kun havde kørt skriftlig ansøgning.

Jeg fokuserede på at fremhæve de ting, jeg kan, som passer godt ind hos Monki, og derudover lægger jeg ud med at forklare hvorfor jeg vil i praktik hos dem, hvor jeg bruger deres eget materiale. Derudover gav jeg den bare gas med at vise alt visuelt materiale jeg har produceret, og som jeg er stolt af.

Umiddelbart efter min visuelle praktikansøgning kom afsted, fik jeg bekræftelse på at de ville tage mig ind som praktikant. Jeg tror både det var grundet min ansøgning, men jeg tror også at det forhold, jeg har bygget op med Monki gennem bloggen de seneste år har spillet ind, fordi de allerede har kendt mig og set mig som en god Monki-ambassadør i forvejen.

Men ja, generelt er jeg ret stolt af min ansøgning, hvorfor jeg også gerne vil vise den frem her. 

Går nogle af jer og glæder jer til en spændende praktik efter sommeren eller bakser med en praktikansøgning?