Min weekend i Helsinki og 6 gode adresser

nemesis babe marie my in finland -2-6nemesis babe marie my in finland -3-3 nemesis babe marie my in finland -1

I fredags tog jeg morgenflyet til Helsinki med en god håndfuld andre danske bloggere – vi blev indkvarteret på Hilton Strand og efter at lande ved middagstid, havde jeg et par timer til at hænge ud på hotellet før et shoot med Olympus.

En time efter jeg var ankommet, kom min skønne veninde og roomie weekenden over, Isabella, som også skulle med på Olympus shootet – det var så dejligt at se hende igen og efter et par timer med lange snakke og en god frokost blev vi kørt til et fotostudie lidt uden for byen.

 

nemesis babe marie my in finland -2 nemesis babe marie my in finland -3 nemesis babe marie my in finland -4

Vi blev sminket på settet, sminkøsen lærte mig at sige “lad os feste” på finsk og derefter skulle vi skyde to forskellige outfits med fine Olympus-kameraer og kamera-tasker. Jeg var så heldig at få et af de kameraer, jeg blev fotograferet med, med hjem – juhu! Jeg glæder mig virkelig til at bruge mit nye kamera.

Efter shootet var vi ret trætte og smuttede ud til en hurtig aftensmad, et glas vin og hoppede så hjem i seng me tv og blogging.

 

nemesis babe marie my in finland -1-3 nemesis babe marie my in finland -1-2 nemesis babe marie my in finland -3-2 nemesis babe marie my in finland -1-5

Lørdag formiddag havde vi fri, før vi skulle til Bloggers inspiration Day – den blev spenderet med stor morgenmad på hotellet og en tur til Tuomiokirkko, Helsinkis katedral, hvor en hel del bloggere var smuttet hen for at skyde outfit-fotos. Vi snuppede naturligvis også en håndfuld billeder og fik kigget på den enormt smukke katedral, som absolut er et besøg værd.

 

nemesis babe marie my in finland -3-4

Lørdag eftermiddag tog vi til Bloggers Inspiration Day, som var et stort event med mange af Inspiration Blogger Awards’ samarbejdspartnere, som vi kunne gå rundt og snakke med, masser af lyserøde bobler på glas, hvide sofaer, snacks of en enkelt photobooth. Isabella og jeg fik minglet med bloggere fra de andre nordiske lande og kigget rundt på en masse stande.

Om aftenen stod den på Blogger Awards, som jeg desværre ikke fik fotograferet, men mit outfit fra gallaen kan du se HER!

 

nemesis babe marie my in finland -5

Søndag morgen hoppede Isabella på et fly mod London og jeg havde hele dagen fri indtil jeg selv fløj hjem om aftenen. Jeg fik researchet på byens bedste caféer og butikker, som blev tegnet ind på kortet og så travede jeg afsted udi byen for kun at finde ud af at de fleste var lukkede. Jeg fik dog besøgt et par fine genbrugsbutikker, hvor jeg blandt andet købte den skønne lyserøde frakke på billedet.

 

Nu synes jeg ikke min grundige research efter hippe stedet i Helsinki bør være forgæves, så her er en bunke adresser på steder, som, ifølge internettet, skulle være et besøg værd:

nemesis babe marie my in finland -2-4second hand butikker: 

  • UFF – genbrugsbutikker, der både har almindeligt genbrug og en vintage/retro-afdeling med ret lækre ting til fine priser. Jeg besøgte UFF’erne på Hämeentie 4 og Fredrikinkatu 36 og gik ikke tomhændet hjem!
  • RECCI – en genbrugsbutik lige ved vores hotel, der havde en skøn retro-afdeling. Det var her den lyserøde velour-sag kom i kurven. Adresse: Unioninkatu 45
  • FIDA – en second hand shop, jeg fik anbefalet af en af mine følgere på instagram – den skulle have en god retro-afdeling.. og er lukket om søndagen, så den fik jeg ikke besøgt, øv! Adresse: Hämeentie 5

 

nemesis babe marie my in finland -2-3cafeer: 

  • CHALUPA – en lækker og hyggelig mexicansk café i Kallio, Helsinkis hisper-bydel, hvor jeg spiste min frokost. Her vælger du mellem tacos, burritos og alskens andre mexi-godter og vælger selv fyld. Adresse: Porthaninkatu 3
  • GOOD LIFE COFFEE – hvis du googler gode caféer i Helsinki kommer Good Time Coffee op over alt. Den var desværre lukket, da jeg var der, men skulle være et kæmpe hit og ligger også i Kallio. Adresse: Kolmas Linja 3
  • CAFE KOKKO – En café med super kaffe og veganske gluten-fri kager. Skulle eftersigende være utorligt hipster, men samtidigt ret laid back og med en hyggelig stemning.  Adresse: Kalevankatu 31 A 6

 

Hvad har I brugt weekenden på? Og har I nogensinde været i Helsinki?