Guide: Mit KBH #2

Ok, så gik der en smule tid mellem mit sidste “Mit København”-post og dette – men nu er det her! Og denne gang kommer det til at handle om den del af København, jeg har kærest – Nørrebro!

Dog har jeg så mange steder jeg gerne vil fortælle om, at indlægget her bliver delt op i to.
I dag starter vi med mad-delen:

 

outfit-october-fall-16-nemesis-babe-marie-my-jensen-danish-blogger-selected-coat-orange-fall-silk-slip-dress-4

Kommer man til Nørrebro fra Dronning Louises Bro og er sulten efter frokost, skal man ikke gå specielt langt. Mit første tip til et mad-sted på Nørrebro ligger nemlig på Ravnsborggade, hvor man finder den fine cafe Bevar’s, der har de lækreste rugbrødsmadder(ja, rugbrødsmadder). Prøv den med kartoffel, den er himmelsk! Går man på den anden side af gaden kommer man til Mellemrummet, en cafe drevet af Mellemfolkeligt Samvirke. Her er der en masse lækre drikkevarer at finde, en smule snacks, mange brætspil, hygge og en masse studerende. En billig og hyggelig café at gå ud og læse/tage en øl/tage et slag bezzer!

Når du kommer tilbage ud på Nørrebrogade skal du skynde dig over på den anden side af gaden, for her finder du Nordic Noodle – en smule dyrt, men hamrendes lækre nudelretter, hvor man selv styrer fyldet og betaler alt efter hvor meget man skejer ud. Til dessert skal du gå nogle meter længere op ad Nørrebrogade til Social Foodies, hvor isvaflerne er himmelske – måske de bedste i København. Bed om at få chokoladeovertrukket indersiden af din vaffel og dyk ned i citron-marengs-isen og blåbær-guffen! Tag eftermiddagskaffen ved vinduet hos Gaarden og Gaden, der også ligger på Nørrebrogade overfor Assistensen. En super hyggelig cafe med retro-interiør, internet og som også serverer mad.

 

Bevar’s, Ravnsborggade 10B

Mellemrummet, Ravnsborggade 11

Nordic Noodle, Nørrebrogade 29

Social Foodies, Nørrebrogade 41

Gaarden og Gaden, Nørrebrogade 88

 

 

En lille tand længere nede af Nørrebrogade, stadig overfor Assistensen, finder du det nok billigste durum-sted på Nørrebro: gode gamle Fivestar. Egentlig blev jeg introduceret til det som det bedste durum-sted, men har nu hørt at Durumsymfoni nogle meter længere nede af gaden skulle være bedre. Men hos Fivestar får du pita til 28kr, og som studerende er det et kæmpe plus! Den sidste cafe på Nørrebrogade, jeg vil råde jer til at besøge, skal besøges om formiddagen. Møllers Kaffe og Køkken er nemlig et morgenmads-sted med alt hvad hjertet begærer – man bestiller mange forskellige småretter og ender med et overdådigt morgenmadsbord. Mums!

Drejer man til venstre fra Nørrebrogade efter Assistensen, kommer man til mit kvarter, Stefansgade-kvarteret. Her finder man det berømmede Stefanos Pizza, hvor der er kø ud på gaden på weekend-aftenerne og pizzaen er den lange ventetid værd. Triller man nogle meter ned af gaden fra pizza-biksen kommer endnu en Stefanos, nemlig Stefanos Grønne Hjørne, som har lækre sodavand og limonader, snacks og take-away sandwiches. Går endnu længere kommer man til caféen Taxi, der ligger på et hjørne og som er helt proppet på ude-serveringen om sommeren. Her er superhyggeligt og maden er lækker!

Vil du hellere bare have kaffe kan du blive i Stefansgade-kvarteret, for Coffee Collective på Jægersborggade brygger en helt formidabel kaffe, som man kan nyde i den lille biks eller på en af gadens mange bænke.

 

Five*****, Nørrebrogade 100

Møllers Kaffe og Køkken, Nørrebrogade 160

Stefanos Pizza, Stefansgade 33

Stefanos Grønne Hjørne, Husumgade 50

Taxi, Hørsholmsgade 32

Coffee Collective, Jægersborggade 10

 

 

Hvad har I af gode tips til Nørrebro?