PFW SS15: tre kollektioner, der inspirerer mig

Maison Martin Margiela SS15 i P Hvem: Maison Martin Margiela

Hvad: Tildækkede silhouetter tilsat feminine slidser

Hvordan: Hos Margiela denne sæson var calwalken proppet med høje slidser, der vistes frem på flere forskellige måder. Slidsen, der giver et fin kig til stængerne ved ellers ret så dydige og tildækkede looks med høje halsudskæringer og lange ærmer. Jeg synes det er en super fin kontrast at bruge høje slidser til de tildækkede looks og jeg er superinspireret til, dette efterår, før minusgraderne sætter ind, at finde mig nogle slidsede skørter og bruge dem med højhalsede bluser og sweatere og stadig kunne vedligeholde det feminine look.

 

JC de Castelbajac SS15 i P

Hvem: Jean Charles de Castelbajac

Hvad: Primærfarver

Hvordan: Jeg tror de fleste er klar over at jeg har det ekstremt godt med klare farver. Især primærfarverne, der dominerede calwalken hos JC de Castelbajac. Hans brug af primærfarverne på flere forskellige måder – et helt primærfarvet look, et look et en primærfarvet del og et simpelt look med primærfarvede detaljer – giver mig mod på at kaste mig udi nye primærfarvede styling-idéer. En blå jakke udover et rød-gult look måske? Eller et helt hvidt look med primærfarvede sko og accessories?

 

Acne Studios SS15 i P

Hvem: Acne Studios

Hvad: Klassiske look med dybe udskæringer

Hvordan: Både på street style-scenen og på calwalken hos Acne Studios så man denne sæson en hel masse hud. Dog på en ret fin og åbenlys, men samtidigt underspillet måde. Den dybe og meget åbne udskæring er blevet rasende populær og jeg kunne ikke være mere frisk på at prøve den af. Er der noget, jeg i årevis har holdt mig fra, så er det at vise brystet frem – jeg har ellers holdt mig til at flashe maveskindet, armene og stængerne, men efter denne sæson er jeg blevet ret så frisk på et begive mig ud på fremmed territorie og finde mig nogle items, der giver lidt mere kig til kravebenene. Jeg er vild med hvordan den dybe og egentlig udfordrende udskæring bliver dysset med at klassiske silhouetter som bukser og en silkeskjorte eller en langærmet kjole, der giver et mere seriøst look i forhold til alt den hud, der udstilles. Jeg skal på jagt i genbrugsbutikkerne og finde mig nogle sweatre og frakker med dybe V-udskæringer!