podcast anbefalinger #2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er længe siden jeg sidst har smækket nogle podcast-anbefalinger sammen, men nu har jeg lidt flere. Jeg mangler stadig lidt inspiration, synes jeg også. Jeg sidder tit fast i de samme podcasts og vover mig ikke rigtig ud så tit, men nu må der gerne komme andre boller på suppen. Jeg giver jer min liste og så kan jeg få jeres – deal?

Forresten var mine første podcast-anbefalinger her og husk at I kan støtte yndlingspigerne fra Fries HER på 10’er-projektet, så de kan få råd til bedre udstyr og til at leve bare lidt mere af podcasten! Jeg giver selv 25kr, hver gang de udgiver et nyt afsnit.

Nu videre til hvad jeg lytter til. De kan alle findes i iTunes!

  1. Klog på Sprog – jeg er mega sprognørd og Klog på Sprog på P1 med yndlings-Adrian Hughes rammer sømmet lige på hovedet hvad angår sprognørderi og snak om hvad sprog og ord kan gøre. Et quiz-program med kendisser der kan noget med sprog, en sprogconnaisseur som dommer og bogstaver i stedet for point. Optur!
  2. Third Ear og Third Ear x Politiken – Third Ear leverer fantastiske fortællinger fra virkeligheden med drama og spændring og finurligheder. I sidste podcast-post anbefalede jeg jer at høre serien om Kvinden Med Den Tunge Kuffert, og Ringbindsattentatet, Forsvundne Katte, Robert og Thetanerne og Historien om Lukas er absolut også serier der er værd at lytte igennem. De er allesammen fra Third Ear x Politiken, alt fra Third Ear er også godt uden undtagelser, synes jeg.
  3. Her Går Det Godt – gode gamle Esben Bjerre og Peter Falktoft snakker om alt muligt, på den måde som kun de kan det: med en god skefuld ironi, samfundskritik og meninger, der ikke lægges filter på.
  4. Brinkmann på P1 – jeg er så stor fan af psykologiprofessor Svend Brinkmann at det næsten gør ondt. Så selvfølgelig lytter jeg til hans små halvtimes-programmer, hvor han snakker med forskere og eksperter om alt mellem himmel og jord og med en god dosis skepticisme og filosofiske etik-spørgsmål.
  5. Man Kan Aldrig Vide – åh, hvis du kan lide Third Ear, så kan du lide den her. En (desværre kun) 19 afsnit lang fortælling fra den virkelige verden om bedrageren Thomas Andersen, hvor der bliver snakket med mange af hans “ofre” og bekendte. Det er den vildeste historie og så snart der kommer nyt i sagen skulle der gerne komme nogle flere afsnit.
  6. Jeg Er Mobilafhængig med Thomas Skov – den her har godt nok sat mit forhold til min telefon i perspektiv. Thomas Skov snakker med læge Imran Rashid omkring telefonens påvirkning på hans liv og med folk, der har interessante og brugbare ting at fortælle om deres forhold med deres egen mobiltelefon.
  7. Rosenkjærprisen – jeg er en sucker for videnskabs-podcasts. Den her er en samling af små foredrag på halve timer, lavet af forskere, der har vundet Rosenkjærprisen for forskningsformidling. Jeg har hørt det hele(der er 6 afsnit pr. forsker) med dna-forsker Eske Willerslev, psykologiprofessor Svend Brinkmann og sociologi-professor Vincent F. Hendricks, og det er så spændende!