Hårfarve-eventyret AKA hvordan man får pink farve ud af håret på en uge

Indlægget indeholder affiliatelinks som er markeret med *. Hvis I klikker på affiliatelinks er I med til at støtte bloggen da jeg tjener en en krone eller to pr. klik på link. 

Som jeg fortalte om her og som I måske også så på min insta-story har jeg været i nogle hårfarve-relaterede problemer på det seneste. I torsdags(altså for en uge siden) havde jeg et modeljob – som jeg desværre endte med aldrig at lave, fordi jeg fik madforgiftning aftenen før(universet arbejdede bare imod mig og det job) – hvor jeg skulle være blond. Skæbnen ville bare at jeg havde glemt det og kom til at farve mit hår pink igen halvanden uge før med Maria Nila-farven Pink Pop(som jeg fik sponsoreret) – I kan læse om farveprocessen i det her indlæg fra sidst jeg farvede det pink.

Men sagen var altså den, at jeg havde pink hår halvanden uge før jeg skulle posere som blondine. Jeg tyede til jeres tips på min instastory og gik i gang og endte med at stå som blondine med et lillebitte rosa skær i toppen på dagen for jobbet. Så, altså, opgaven blev løst – og hvis I kommer ud for hurtigt at skulle af med en pigment-hårkur-baseret hårfarve på kort tid, er der altså nogle tips fra en erfaren hårvasker her.

I tipsede mig om alt fra at neutralisere med blå farve, til at afblege hele manken, at bruge sølvshampoo, at bruge skælshampoo og dybderensende shampoo og endda opvaskemiddel…

 

Så.. hvad gjorde jeg så? Og hvordan virkede det?

1: Jeg vaskede mit hår virkelig mange gange – de første dage gik jeg i bad to gange om dagen og vaskede håret 2-3 gange pr. bad, hvilket absolut gør noget. Men det er en langsom proces som I også kunne se i det her indlæg fra sidst jeg havde pink hår.

2: Jeg købte skælshampoo og “Colorfade”-shampoo* fra L’oreals Colorista-serie*. Det virkede bedre end min normale shampoo og var mere krads mod hårfarven – og jeg blev ved med at gå i bad hver dag og vaske håret 2-3 gange pr. bad. Dog virkede de ikke til at vaske farven ud så hurtigt som jeg havde håbet.

3: Jeg tyede til Klaras tip og gav mig i kast med opvaskemiddel en enkelt gang. Jeg vaskede først mit hår med en dybderensende shampoo, lige bagefter med opvaskemiddel og bagefter med en fugtgivende shampoo i løbet af det samme bad. BOOM! Mirakelkur! Opvaskemiddel er skrapt mod håret og virker på farven. Og så er det billigere end at gå til frisøren og trække farven ud.

4: Jeg forsøgte at dække farven. Jeg skrev nemlig til min Maria Nila-pusher, Terese Impression Pr, om problemet og spurgte om de kunne skaffe mig lidt sandfarvet pigment til at prøve at skjule det pink. Hun gav mig en bøtte med sandfarvet kur og en sølv-hårkur, som jeg kunne blande i for at modvirke at der rosa skær blev orange i kombination med det sandfarvede. Det virkede en smule ved at gøre det rosa skær mere afdæmpet og rødligt i farven, så det lignede at mit hår havde en naturlig rødlig tone. Men det kunne godt nok ikke heeelt dække farven.

 

Men som sagt i starten endte jeg med at miste jobbet, da kunden skulle have skudt kampagnen sidste torsdag, hvor jeg altså lå med madforgiftning og knap nok kunne rejse mig op. All that effort for nothing. Men i det mindste fik jeg afprøvet en hurtig udvaskningsproces og fik fikset det her indlæg til jer!

 

Har I også stået og skullet vaske en farve ud hurtigt – og hvad har I så gjort?